Op 11 juli wordt in Holten het Magisch Bosfeest gehouden. (Foto: Nanda Kraaneveld)
Op 11 juli wordt in Holten het Magisch Bosfeest gehouden. (Foto: Nanda Kraaneveld) (Foto: Nanda Kraaneveld)

'Bosfeest volledig in buitenlucht'

Nanda Kraaneveld weet het zeker: het Magisch Bosfeest op zaterdag 11 juli wordt geweldig leuk. ''Zowel voor de organisatoren als voor de deelnemers.''Het feest wordt gehouden op het terrein van de voormalige camping De Prins aan de Wildweg tussen Holten en Rijssen.

Door Leo Polhuijs

HOLTEN -  Nanda heeft altijd al een grote passie voor de natuur gehad en ziet het als haar missie mensen weer in verbinding te brengen met de natuur. "Ik woonde jarenlang met mijn twee kinderen in een Yurt (Mongoolse tent). Het is leven samen met de natuur en terug naar de basis. Dit onderkomen heb ik inmiddels verruild voor een klein houten huisje in het bos'' Nanda heeft twee jaar geleden BosLeven opgericht. Ze verzorgt onder meer bedrijfs,- familie en vrijgezellenfeesten, ouder- en kinddagen en kindermiddagen en - feestjes. Tot de activiteiten behoren onder meer workshops oerkoken, educatieve tochten en wildplukken. De Holtense werkt samen met andere zzp-ers zoals Cees van der Weijde en Jeanette Boogmans en kan voor haar activiteiten gebruik maken van het uitgestrekte terrein, dat eigendom is van een particulier. De Holtense bespreekt overigens binnenkort met een aantal anderen uit haar netwerk plannen om een duurzame gemeenschap te stichten die zelfvoorzienend in de natuur woont en werkt, en zoekt daarvoor grond. Natuureducatie zal een belangrijk deel zijn van het werk. ''Dit hoeft niet per se in Holten te zijn. We zijn op zoek naar iemand die grond heeft.''

Programma

Het Magisch Bosfeest wordt dit jaar voor de eerste keer gehouden en kent verschillende workshops. De verschillende activiteiten zijn afgestemd op kinderen in de leeftijd vanaf zes jaar. Zebrarups Natuureducatie van Jeannete Boogmans laat de kinderen tijdens de workshop Kriebelbeesten zich inleven in een dier. Verder worden een toverworkshop en een magisch Heksentheater van Doetertoe gehouden. Magisch viltwerk en toverstok maken wordt verzorgd door BosLeven. Boomklimmen onder professionele begeleiding van Boombaardboomklimmen completeert het programma. ''Ik verwacht heel veel van het Bosfeest, dat zich volledig in de buitenlucht afspeelt,'' zegt Nanda. ''Mocht het onverhoopt regenen, dan is er voor iedereen plek om te schuilen. En als het erg heet is, is er bescherming tegen de zon. Wij zorgen ook voor een toilet. Ouders mogen natuurlijk ook meekomen en kijken naar de verrichtingen van hun kinderen. Uiteraard worden de coronamaatregelen in acht genomen, zoals het afstand houden. 

Er is plek voor tachtig deelnemers, Worden het er meer, dan breiden we uit naar de ochtend. ''Deelname kan door online reserveren op www.bosleven.com. Inschrijven kan in bloktijden vanaf 10.30 tot 19.00 uur (einde). 

Deelname aan een workshop kost 10 euro, bijwonen van de theatervoorstelling 5 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden