Fiona Schreurs: ''Als er iets op mijn pad komt, zie ik het wel.''
Fiona Schreurs: ''Als er iets op mijn pad komt, zie ik het wel.'' (Foto: p.r.)

Fiona Schreurs: 'Het was erg leuk om te doen'

Jouw muziek op internationale streamingdiensten. Veel mensen dromen hiervan, maar voor de 24-jarige Rijssense Fiona Schreurs is dit werkelijkheid geworden. Haar vriend Ramon was eigenlijk de aanstichter.

Door Leo Polhuijs

RIJSSEN -  Ook een aantal plaatselijke radiozenders heeft het nummer Ocean al een paar keer laten horen, waaronder Italiaanse. En luisteraars van Radio 350 hebben het al kunnen horen. ''Het was best spannend,'' vertelt Fiona tijdens haar eerste interview met een krant. ''Het is toch altijd afwachten hoe mensen reageren, maar ik heb echt alleen maar positieve reacties gehad.'' De Rijssense is volgens haar vriend, zelf actief in de Rijssense coverband LEAD, ''supermuzikaal.'' Maar volgens hem is zij veel te bescheiden. ''Ik ben opgevoed met bescheidenheid,'' lacht Fiona.''In mijn familie zitten wel mensen die muziek maken, en mijn oma kon goed zingen. Zelf heb ik pianoles gehad, speel ik klarinet en een klein beetje gitaar.'' En daar is nu dus zang bijgekomen.

Het contact met de Italiaanse producer INAUDI verliep eigenlijk via Ramon. ''Begin dit jaar kwam ik in contact met de producer en samen schreven we het nummer Ocean, een nummer dat je doet denken aan een zomerse dag op het strand van Scheveningen. Op een gegeven moment bedachten we dat de stem van Fiona wel erg goed bij dit nummer zou passen. We kregen een track opgestuurd en nadat de producer met een melodielijn kwam en dolenthousiast bleek te zijn, konden we het nummer opnemen en liet hij het vervolgens produceren in Zweden. Je kan dus wel spreken van een internationale productie.'' Fiona en haar ouders horen het enthousiaste verhaal van Ramon lachend aan. Fiona's vader vertelt dat hij trots is op alle kinderen, dus ook op zijn muzikale dochter. ''Het was erg leuk om te doen,'' zegt Fiona over haar eerste single. ''Maar ik heb op dit moment niet echt ambitie om verder te gaan in de muziek. ik heb natuurlijk ook mijn werk nog, in een zorginstelling in Deventer, waar ik werk voor ouderen. Ik zie verder wel wat er op mijn pad komt. Ik ben niet actief op zoek naar iets in de muziek.''

Hoe zou Fiona het nummer Ocean zelf het liefst willen omschrijven? ''Ik hoor van veel mensen dat het een beetje dromerig is. Melancholisch is een woord dat ik ook regelmatig terug hoor als ik mensen naar hun reactie vraag. Van anderen hoor ik dat het echte luistermuziek is,. En ik denk dat dat wel klopt."

"Onder welk genre het nummer valt, zou ik zo niet weten. Misschien kun je spreken van loungemuziek.'' "In de toekomst zal er waarschijnlijk wel meer samenwerking volgen, want dit smaakt naar meer,” vertelt Fiona. ''Ik heb contacten met een producer over een Braziliaans liedje, misschien dat ik daar nog iets mee ga doen. Maar echte ambities om verder te gaan met zingen, heb ik op dit moment niet.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden