Basisscholen ontvangen cultuureducatiegids | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


Foto:

Basisscholen ontvangen cultuureducatiegids

Holten - Omdat de presentatie aan het basisonderwijs van de cultuureducatiegids 2020-2021 niet door kon gaan vanwege de corona-crisis, gaat cultuurcoach Kristina Odenhamn van Viavie Welzijn bij alle basisscholen in de gemeente langs.

Met de cultuurcoördinator en de directeur van de school, bespreekt zij de wensen en de visie op cultuureducatie van de school en bekijken zij samen de activiteiten uit de Cultuureducatiegids.

Woensdag 24 juni sloot cultuurwethouder Ben Beens aan bij een van de gesprekken.

Cbs De Regenboog in Holten zorgde voor een warm welkom. “Ik vind het heel waardevol dat alle basisscholen in onze gemeente aan cultuureducatie doen op hun school.“ zei wethouder Beens.

“Elke school is enthousiast over de Cultuureducatiegids. Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met kunst en cultuur, zodat ze ergens enthousiast voor worden. De win-winsituatie van de gids is dat ook de lokale en regionale culturele aanbieders erg enthousiast zijn over deze werkwijze met de gids. “ voegde hij er aan toe. Dat iedereen tevreden is over deze aanpak, blijkt wel uit dat het het vierde jaar is dat deze gids voor de basisscholen gemaakt wordt door de cultuurcoach.

Cultuurcoördinatoren van de Regenboog Marjolein Lunshof en Marinda ter Harmsel-Janssen zijn ook heel blij met de gids en de ondersteuning van de cultuurcoach. “De gids geeft ons overzicht van lokale en regionale culturele en kunstzinnige activiteiten en leerlijnen, die wij mooi in ons schoolprogramma voor de kinderen kunnen inpassen” vertelden Marjolein en Marinda. Cultuurcoach Kristina benadrukte “Want het doel is en blijft: goede cultuureducatie voor elke basisschoolleerling in Rijssen-Holten.”

Meer berichten