Anneke Wernink van Twentsbed: ''Vooral jongeren komen graag 's avonds langs.'' (Foto: Gert Perdon)
Anneke Wernink van Twentsbed: ''Vooral jongeren komen graag 's avonds langs.'' (Foto: Gert Perdon) (Foto: Gert Perdon)

Detailhandel start weer stapsgewijs op

Hoe komen winkeliers de coronacrisis door? Deze krant vroeg het een aantal willekeurig gekozen ondernemers.

Door Leo Polhuijs

RIJSSEN/ HOLTEN - Anneke Wernink van Twentsbed aan de Kryptonstraat in Rijssen weet het zeker: de flexibele tijden die zij in haar beddenspeciaalzaak heeft ingevoerd, zijn een gouden greep geweest in coronatijd.

''Toen het virus was uitgebroken, heb ik mijn beddenspeciaalzaak eerst twee weken helemaal dicht gedaan. Daarna besloot ik 's middags tussen 13.00 uur en 17.00 uur standaard open te gaan. 's Morgens en 's avonds kunnen mensen op afspraak komen om proef te liggen. Dat is ideaal gebleken. heel veel mensen maken gebruik van deze mogelijkheid. Vooral jongeren die overdag werken, komen 's avonds graag langs. Het grote voordeel is dat mensen dan alleen in de winkel zijn en ze in alle rust een bed kunnen proberen. Veel mensen zijn toch nog huiverig voor het coronavirus.'' Twentsbed is specialist in box springs, matrassen en kussens. Een kussen op proef meenemen naar huis kan ook.Een bijzonder product is het dekbedovertrek met een rits, dat veel zwaar werk bij het opmaken van het bed voorkomt.

Chocola

Mede-eigenaar Arien de Korte van Bonvanie ijs en chocola in Rijssen beleeft drukke tijden, ondanks corona. ''Ook wij hebben eerst de deur op slot gedaan, daarna zijn we weer open gegaan maar hebben we ons vooral toegelegd op online.

Al onze vestigingen deden dienst als inpakafdeling. We waren er onwijs druk mee en hebben studenten ingehuurd om alles rond te krijgen. Onze chocola wordt met de hand beschreven en ook daar hadden we mensen voor nodig. Ook is er een bezorgdienst opgezet, Inmiddels zijn we weer helemaal open.

De verkoop van chocola is op dit moment iets minder,en het is wel weer iets rustiger geworden, maar wat het ijs betreft is het echt een gekkenhuis.''

Ondernemers druk in coronatijd

Bonvanie levert de heerlijkste smaken ijs. Om te voorkomen dat iedereen in de zaak op elkaar staat om iets lekkers uit te kiezen, is een QR in werking gesteld. Daarmee kun je voordat je de winkel binnenstapt, je keuze bepalen. Zo wordt de doorstroming bevorderd en ook de veiligheid gewaarborgd. Bonvanie hanteert verder looproutes in de winkel zodat bezoekersstromen elkaar zo min mogelijk kruisen.

Meer berichten