Jan Noeverman
Jan Noeverman (Foto: )
Sport

Muskathlon@home

De Muskathlon naar Zuid-Korea is de enige Muskathlon die in 2020 nog op de agenda staat. Alle andere Muskathlons uit 2020 zijn geannuleerd of verplaatst.

Tegelijk is hulp aan vervolgde christenen en kinderen in armoede meer dan ooit nodig. Daarom heeft de Muskathlon nu een nieuw landelijk evenement gelanceerd: de Muskathlon@home op zaterdag 29 augustus 2020. De Muskathlon@home is een landelijk evenement, waarbij duizenden mannen en vrouwen in Nederland vanuit hun eigen huis gaan wandelen, hardlopen, wielrennen of mountainbiken, voor die mensen die op dit moment het hardst worden geraakt door de coronacrisis wereldwijd. Iedere Muskathlon@home deelnemer gaat in de aanloop naar deze dag trainen en fondsenwerven.

De covid-19 pandemie eist wereldwijd niet alleen veel levens, maar heeft ook ernstige gevolgen voor mensen in landen waar armoede en vervolging heerst. In die landen is nu sprake van extra geweld, buitensluiting, scheldpartijen en hongersnood. Juist door de crisis kunnen organisaties als Open Doors en Compassion nu niet of veel moeilijker naar die landen toe. Voor veel deelnemers aan de Muskathlon is het ook lastig om in de huidige omstandigheden geld te werven. Vanwege deze omstandigheden heeft de Muskathlon nu een plan bedacht om op een iets andere manier invulling te geven aan de missie om recht te brengen in de wereld: het organiseren van de Muskathlon@home.

De afgelopen weken schreef ik al dat ik het op dit moment lastig vind om te trainen. Dat komt ook doordat het onzeker is of de Muskathlon in Zuid-Korea in oktober 2020 door kan gaan. Daarnaast ligt ook bij mij de sponsorwerving stil. De Muskathlon@home biedt mij nu een nieuwe uitdaging op weg naar de 63 kilometer in Zuid-Korea. Dus ik doe mee! Ik wil op 29 augustus 2020 een marathon gaan lopen en daarmee € 1.000 werven voor de vervolgde christenen in Noord-Korea.

Het zou fantastisch zijn als er mensen met mij mee willen doen aan de Muskathlon@home. Je kiest zelf het project, de activiteit en de afstand, en het beoogde sponsorbedrag. Daag jezelf uit, train deze zomer en ga op zaterdag 29 augustus op een tijdstip dat jou uitkomt lekker wandelen, fietsen of hardlopen voor een goed doel. Maak er een familieproject van, organiseer iets met vrienden, sportclub of jeugdvereniging, of als kerkelijke gemeente (binnen de RIVM-richtlijnen).

Je kunt zo ook Muskathleten helpen hun sponsordoel te halen. Het bedrag dat u of jij hebt opgehaald kun je na de Muskathlon@home over laten zetten op de teller van een Muskathleet! Zo dragen we met elkaar bij aan het werk van Open Doors en Compassion. Met elkaar kunnen we er zo voor zorgen dat vervolgde christenen en kinderen in armoede tijdens de crisis en daarna de nodige hulp krijgen.

Steun mij of een andere deelnemer aan de Muskathlon@home met een gift of meld je zelf aan als deelnemer op muskathlon.com. Ik sport deze zomer voor een ander, u en jij ook?

Jan Noeverman doet in oktober 2020 mee aan de Muskathlon in Zuid-Korea. In deze krant schrijft hij regelmatig over zijn voorbereidingen en de vervolgde christenen in Noord-Korea. 

Meer berichten