Het  team van De Pannekoekenbakker is er klaar voor om gasten te ontvangen op het avondterras. (Foto: Gert Perdon)
Het team van De Pannekoekenbakker is er klaar voor om gasten te ontvangen op het avondterras. (Foto: Gert Perdon) (Foto: Gert Perdon)

Horeca is creatief in oplossingen

Het was de afgelopen tijd passen en meten voor de horeca, want alle stoelen en tafels moeten op anderhalve meter afstand worden geplaatst. ook gelden er hygienemaatregelen. De horeca is veerkrachtig gebleken, zo blijkt uit een rondje dat deze krant maakte.

Door Leo Polhuijs

RIJSSEN - HOLTEN -  Alphons Veenhof en Sem Muller van De Pannekoekenbakker aan de Smidsbelt in hartje Holten hebben er zin in. Ze zien de toekomst positief tegemoet en hebben afgelopen zaterdagavond een nieuw concept gelanceerd. Ze hebben een avondterras geopend.

Gezelligheid op plein

‘’Op deze manier ontstaat er niet alleen meer reuring op het plein, maar trekken we natuurlijk ook gasten aan, ‘’vertelt Sem. ‘’Wij hebben een mooi aanbod samengesteld met maar liefst twaalf verschillende Twentse wijnen en bovendien leveren we speciaalbieren en cocktails.

Het avondterras gaat ook gepaard met leuke activiteiten, zoals een bijeenkomst waarbij heerlijke tapas worden geserveerd.’’

Op het terras is plek voor honderd gasten. Reserveren hoeft niet. Vooralsnog is het terras van woensdag tot en met zaterdag geopend van 20.00 uur tot middernacht.

Sem: ''We zijn erg benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. maar hebben alle vertrouwen in het nieuwe concept."

Afhalen

Bij De Markies in Rijssen vertelt Manoah Citgez dat het na ‘’een hoop gepuzzel’’ wel gelukt is om tafels en stoelen zo te plaatsen dat gasten op anderhalve meter afstand van elkaar blijven.

De horecazaak in het centrum is niet bij de pakken neer gaan zitten toen de coronacrisis zich openbaarde.

Integendeel.. ‘’Wij hebben het terras uitgebreid na overleg met de gemeente. Nu de Haarstraat op dit moment wordt gereconstrueerd, hebben we ons terras iets verderop geplaatst, op het pleingedeelte. Op deze manier trekken we toch publiek. Daarnaast blijft het ook mogelijk om af te halen en bestellingen te laten bezorgen op donderdag, vrijdag en zaterdag.’’

Marit Deemter van Brasserie Uit/ Stadshotel in Rijssen vertelt : ''In een crisistijd als deze moet je niet neerslachtig gaan zitten denken hoe erg het allemaal is, maar juist ondernemerschap tonen.

Wij zien dan ook best kansen en mogelijkheden om er toch iets van te maken. Toen we vanwege het coronavirus echt helemaal dicht moesten, hebben we de handen uit de mouwen gestoken en de tijd gebruikt om onze hotelkamers op te knappen en van een nieuw verfje te voorzien. En nu we weer open zijn, hebben we ook wel wat dingen aangepast.

De klanten snappen best dat we de coronamaatregelen moeten hanteren,ook al zijn sommige regels wel wat lastig uit te leggen. Aangezien wij in een ruim pand zijn gehuisvest, is het niet zo heel moeilijk om bezoekersstromen uit elkaar te houden.''

Horeca start weer op

De Pannekoekenbakker geeft tien procent van de omzet die met het avondterras wordt behaald, weg aan het goede doel. Het gaat om de Canadese begraafplaats en de Oudheidkamer Holten.                                                                                                        

Horeca-ondernemers leggen in deze tijd veel creativiteit aan de dag om de coronacrisis te overleven. De één roept een bezorgdienst in het leven, de ander breidt het terras uit. Rijssen - Holtens Nieuwsblad maakte een rondje.Het is voor de horeca passen en meten geblazen. Hoeveel mensen mogen er op het terras, hoeveel stoelen kunnen er worden geplaatst?

Meer berichten