De teamleden van het recreanten hockeyteam.
De teamleden van het recreanten hockeyteam. (Foto: Hockeyclub Holten Rijssen)
Sport

Ongedwongen sporten voor recreanten bij Hockeyclub Holten Rijssen

Holten - Sinds twee weken is het mogelijk voor mannen van ongeveer dertig jaar en ouder om op een ongedwongen manier sportief bezig te zijn bij het recreantenteam van Hockeyclub Holten Rijssen (HCHR).

De vereniging nodigt nieuwsgierigen uit om een keer mee te trainen. Het net opgerichte recreantenteam traint iedere woensdagavond om 20:30 uur op het trainingscomplex aan de Aaltinksweg 1b in Holten.

Geen hockey-ervaring nodig

“Tijdens de training leer je de basisbeginselen van het hockeyspel. Overspelen, bal aannemen, balbeheersing, op doel slaan en spelregels worden geleidelijk aangeleerd. Enige ervaring met hockey is absoluut niet nodig”, legt voorzitter Jerry Prins uit. “De bedoeling is om bij voldoende teamleden in een speciale competitie van de KNHB te spelen”.

Gezelligheid

Nu de eerste trainingen erop zitten is het enthousiasme al groot bij de teamleden. “Niemand van ons heeft nog conditie of kon een balletje slaan, maar na twee weken gaat de techniek al redelijk vooruit, dankzij de ervaren trainers natuurlijk”, zegt een lachend teamlid Sander Jongsma. Door de strenge corona maatregelen mag het clubhuis pas op 1 juli open. “Dat is iets waar we wel naar uitkijken. Want gezelligheid en het sociale aspect is de reden voor het oprichten van dit team”, zegt voorzitter Prins.

Teamleden gevraagd

Het team bestaat nu nog uit 5 à 6 leden. “Daar kunnen nog zeker meer bij. Want dan kunnen we de oefenvormen uitbreiden, leuke partijtjes onderling spelen en is de gezelligheid na afloop nòg gezelliger. Om competitie te spelen hebben we minimaal zeven spelers nodig, het liefst nog meer vanwege de wissels”, zegt voorzitter Jerry Prins.

Behalve recreanten hoopt Hockeyclub Holten Rijssen ook meer jeugdspelers aan zich te binden. Hockey is een uitstekede sport voor motorische ontwikkeling, je krijgt er een goede conditie van en je krijgt respect voor de tegenstander de scheidsrechter als vanzelf aangeleerd.

Voor meer informatie kun je contact opnemen door een mail te sturen naar info@hchr.nl .

Meer berichten