Passie bij muziekvereniging Wilhelmina staat niet op pauze

Rijssen - Er klinkt weer muziek uit het muziekgebouw van Muziekvereniging Wilhelmina. Vanaf vorige week, 11 mei, krijgen leerlingen weer les. Eén op één in de repetitieruimte, op veilige afstand. De repetities kunnen helaas nog niet opgestart worden, maar de vereniging staat zeker niet stil.

Dit voorjaar had de Rijssense vereniging een volle agenda. Het bevrijdingsconcert in de Schildkerk, de aubade op Koningsdag, een concert met Phion in de Schouwburg van Deventer en een festival voor jeugdorkest WAT. Deze concerten en optredens gaan niet door, maar achter de schermen gebeurt er genoeg.

Een van de vaste optredens van de vereniging is de aubade op Koningsdag. Gemeente Rijssen-Holten en de Oranjevereniging hebben alle activiteiten op die dag afgezegd, dus ook de aubade ging niet door. Om Koningsdag toch te vieren, vroeg de muziekvereniging haar leden allemaal de Oranje Medley in te sturen. Deze video’s werden achter elkaar gezet en op Facebook geplaatst op 27 april.

Ook de leden zelf blijven muziek maken. Drie leden oefenden het Wilhelmus op gepaste afstand, een lid deed online examen en trompettist Niels speelde op 4 mei het Taptoe signaal.

Om betrokken te blijven bij elkaar bracht de jeugdcommissie koekjes langs bij alle jeugdleden. “We missen je, dus komen we even KOEKeloeren,” was de boodschap. Ook roept het bestuur op om elkaar af en toe even via de mail of WhatsApp op te zoeken. En via Facebook probeert de vereniging door middel van anekdotes en stukjes geschiedenis wat te vertellen over de achtergrond van de muziekvereniging.

Ondertussen wacht men af tot de repetities weer opgestart mogen worden. Wanneer en in welke vorm is nog onbekend.

Meer berichten