Maik Duin uit Rijssen is weer begonnen met trainen. (Foto: Mariska Grob)
Maik Duin uit Rijssen is weer begonnen met trainen. (Foto: Mariska Grob) (Foto: Mariska Grob)
Sport

Maik Duin hervat training op motor

plan blijft om te starten in Northern Talent Cup

Door de redactie

Maik Duin mag sinds mei weer trainen op zijn racemotor. Of er een raceseizoen komt in 2020 en hoe deze eruit gaat zien, is op het moment nog onduidelijk. Wel is Maik enorm blij dat hij weer trainingsmeters kan maken met zijn Suzuki GSX-R 125 en Moriwaki 250cc. 

Rijssen - De plannen van Maik Duin voor 2020 zagen er zo mooi uit tijdens de sponsoravond in februari bij Baan Twente Mercedes in Rijssen.

De 14-jarige coureur zou niet veel later voor het eerst gaan testen met de KTM, waar hij in de Northern Talent Cup gaat uitkomen.

Deze Northern Talent Cup is een nieuwe internationale competitie, wat gezien wordt als een opstapklasse richting de Red Bull MotoGP Rookies Cup en de Grand Prix.

Daarnaast was het plan van Maik om met een aantal gastoptredens te rijden met zijn Suzuki GSX-R 125 in de Open 125cc klasse, waarin hij in 2019 Nederlands kampioen werd.

Door de uitbraak van het coronavirus werd deze planning totaal anders. Niet alleen voor Maik zijn racerij natuurlijk, maar voor de hele wereld.

Gat in de lucht

Maik sprong een gat in de lucht toen hij in mei hoorde, vanwege de versoepelde coronamaatregelen, dat hij weer mocht gaan trainen op de motor. De eerste meters werden gemaakt met de Suzuki GSX-R 125 op de TT Junior Track in Assen, waar hij ondertussen al meerdere malen heeft getraind.

Daarnaast mocht Maik op uitnodiging van de KNMV zaterdag 9 mei trainen op het Politie Circuit in Lelystad. Dit deed de jonge coureur uit Rijssen met zijn Moriwaki 250cc. “Een hele leuke en leerzame dag”, aldus Maik.

In de tijd dat er niet getraind mocht worden deed Maik er wel alles aan om fit te blijven. Dit deed hij en doet hij nog steeds door middel van HIIT schema, een fysiek trainingsprogramma.

In mei staat er voor Maik nog een training op het programma op de TT Junior Track in Assen. Er wordt momenteel door de KNMV gekeken naar mogelijkheden om vanaf juni ook te kunnen trainen op de het grote TT Circuit van Assen.

Northern Talent Cup

Dat zou voor Maik heel nuttig zijn in de voorbereiding op de Northern Talent Cup. Op dit moment zijn de wedstrijden van de Northern Talent Cup allemaal nog uitgesteld.

Voor Maik en zijn team blijft het plan staan om van start te gaan in de Northern Talent Cup, of er nou in 2020 of in 2021 pas weer gereden worden.

Alle coureurs in deze competitie kunnen nog niet beschikken over de KTM motor, aangezien deze beheerd worden door de organisatie en de motoren voor iedere rijder gelijk is in dit kampioenschap.

Voor nu is het dus voor Maik zaak om zoveel mogelijk trainingsmeters te maken met zijn Suzuki en Moriwaki.

Meer berichten