Simon Blokker: "Onze nieuwe woning heeft echter een grote tuin met een langwerpig grasveld en op zolder lagen nog wat jeu-de-boulesballen uit de tijd dat-de-kinderen-klein-waren."
Simon Blokker: "Onze nieuwe woning heeft echter een grote tuin met een langwerpig grasveld en op zolder lagen nog wat jeu-de-boulesballen uit de tijd dat-de-kinderen-klein-waren." (Foto: )
Passie op Pauze

Carin en Simon: 'We missen die contacten, maar ook het spel'

Wij zijn met pensioen en eind juni verhuisden we vanuit het westen van het land naar Overijssel om dichterbij onze dochters te wonen. De keuze viel op Holten om diverse redenen. Het is met name een vriendelijk en zeer levendig dorp in de nabijheid van mooie natuur en de stad Deventer.


Onze integratie verliep voorspoedig. Al snel waren we vaste klant in de horeca, genoten van het kunstzinnige en culturele klimaat, werden lid van een wandelclubje en maakten positief kennis met noaberschap op ons 'erf'; er was de jaarlijkse barbecue en we deden mee met de Holtense Kerstquiz.


Alle geplande activiteiten vervielen helaas door corona. Gelukkig hebben we onze hobby's. En wandelen en fietsen doen we nu samen; na afloop is ons eigen café met terras nog wél geopend.


Tja, en dan die nieuwe passie ...
Mijn man heeft járen gevolleybald, maar hier zijn we (passender bij onze leeftijd) verslingerd geraakt aan koersbal. Iedere donderdagmiddag van 2 tot 4 in de kelder van het Kulturhus in prettig gezelschap van 10 andere ouderen, mannen en vrouwen. Het is best een uitdagend spel, maar we zijn er steeds behendiger in geworden en niet langer hopeloze gevallen. Tijdens verjaardagen eten we een tompouce van Nijkamp en wordt er gezongen. En anders hebben we in die pauzes de mond wel vol gezellige praatjes.


Maar kwetsbare ouderen en ballen, die van hand tot hand gaan, zijn een bron van besmetting. Net als andere activiteiten staat deze activiteit stil en dat zal nog wel even duren. We missen die contacten, maar ook het spel. Onze nieuwe woning heeft echter een grote tuin met een langwerpig grasveld en op zolder lagen nog wat jeu-de-boulesballen uit de tijd dat-de-kinderen-klein-waren. De lente is mooi, het gras is gemaaid en op internet vonden we de spelregels. Daarom kunt u ons nu meerdere keren per week in de tuin horen joelen, als we weer eens een uitstekende bal gegooid hebben. Het is geen koersbal, maar we zijn in beweging, worden er steeds beter in en zijn aan elkaar gewaagd.
Op een afstand zien we intussen onze pimpelmees af-en-aan vliegen richting nestkast.


Carin van Hout, Simon Blokker

Passie op Pauze

In de rubriek 'mijn Passie op Pauze' vertellen plaatsgenoten over de passie die zij momenteel even niet of minder kunnen beleven, maar waar ze zich - wanneer de regels versoepeld zijn - zéker direct weer aan zullen overgeven. Wat mis jij nu het meest in deze tijden van sociale geheelonthouding? Is het de bingo? Het biertje met je vrienden in de kroeg? De wekelijkse volleybaltraining? Stuur ons een e-mail met een foto van jezelf!

rijssenholtensnieuwsblad@dpgmedia.nl

Meer berichten