Pijlen geven de looprichting aan in de Banisschool. Links directeur Boom, rechts juf Ter Maat. (Foto: Gert Perdon)
Pijlen geven de looprichting aan in de Banisschool. Links directeur Boom, rechts juf Ter Maat. (Foto: Gert Perdon) (Foto: Gert Perdon )

'Het was wel een hele puzzel'

RIJSSEN - Na bijna twee maanden thuis leren hebben basisscholen de deuren geopend. De leerlingen zitten weer in hun oude vertrouwde lokaal. 

door Leo Polhuijs

Directeur H. Boom van de reformatorische Banisschool is blij dat de kinderen er weer zijn. "Maandag en donderdag gaat de helft van onze 330 kinderen naar school, dinsdag en vrijdag de andere. Woensdag gebruiken we om leerlingen bij te spijkeren." Kinderen en ouders hebben zich volgens Boom flink ingespannen om het thuis leren mogelijk te maken. "Ze hebben het keurig gedaan.’’ Tot en met 12 jaar hoef je onderling geen anderhalve meter afstand te houden. Om toch te voorkomen dat zich teveel kinderen op één plek bevinden, wordt gebruik gemaakt van alle schoolingangen. Bovendien gaan zij niet allemaal in één keer om 8.30 uur naar binnen, maar kunnen vanaf 8.10 uur 'binnendruppelen.' Binnen geven pijlen looproutes aan. Boom vertelt dat ook uitgebreid aandacht wordt besteed aan de hygiëne. Zo staat er ontsmettingsvloeistof in elke klas en wassen de kinderen regelmatig de handen. Schoonmaken gebeurt, ook tussen de middag, door een gespecialiseerd bedrijf. Juffen en meesters moeten wel 1,5 meter afstand houden. Daarom is er tape op de grond aangebracht om dat aan te geven. Een enkele leerkracht blijft misschien thuis uit angst voor mogelijke besmetting. Boom besluit: "Het was wel een hele puzzel om de maatregelen vorm te geven, maar we zijn er uit gekomen. Iedereen is blij om elkaar nu weer te zien.’’

Meer berichten