Voor de feestcommissie Dijkerhoek is het een teleurstelling dat het feest niet door kan gaan, maar volksgezondheid is nu het belangrijkste. (Foto: Eline Dibbits)
Voor de feestcommissie Dijkerhoek is het een teleurstelling dat het feest niet door kan gaan, maar volksgezondheid is nu het belangrijkste. (Foto: Eline Dibbits)

'Spandoeken zitten nog steeds in doos'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

De voorbereidingen voor het Dijkerhoeksfeest waren al bijna klaar: het muziekprogramma was bekend en het pr-materiaal was binnen. Maar nu liggen de spandoeken en posters in een ongeopende doos in de schuur van Chantal Bannink, voorzitter van de feestcommissie Dijkerhoek. Want het Dijkerhoeksfeest, dat gepland stond op 26, 27 en 28 juni, kan door het coronavirus niet doorgaan. “Het is een teleurstelling en ontzettend balen, maar de gezien de situatie kan het niet anders, daar zijn we heel realistisch in.”

DIJKERHOEK – De optocht en DAT-revue zijn al in een eerder stadium afgelast. “Hierbij wordt van mensen wat verwacht en moeten er voorbereidingen gedaan worden. Daarover hebben we nauw contact met de school en de revuespelers gehad. Zij hadden het ook liever anders gezien. Het Dijkerhoeksfeest is een school- en volksfeest, daarmee betekent het iets voor de gemeenschap. In deze tijd waarin we aan huis gekluisterd zitten is er toch behoefte om elkaar te zien, maar dat duurt nu wat langer. Het is jammer dat dit in 2020 niet gaat plaatsvinden.”

Met de voorbereidingen voor het Dijkerhoeksfeest is het bestuur al een tijd bezig. “Nadat het Dijkerhoeksfeest is afgelopen begint de zomervakantie. Dan nemen wij even pauze wat betreft vergaderingen. Maar eigenlijk gaat het toch door, want de bands voor de volgende editie zijn al geboekt voordat het feest is afgelopen. In september beginnen we weer met vergaderen, op dat moment liggen de bands al vast." Maar door het coronavirus loopt het allemaal anders. "Bij het tentfeest in Loo wilden we het inmiddels binnengekomen pr-materiaal gaan ophangen. Maar dat ging niet door en nu zitten de spandoeken nog steeds in de doos.”

“Onze gedachten gaan ook uit naar de leveranciers, zij worden nu het zwaarst getroffen. Deze bedrijven draaien op evenementen, hierbij valt te denken aan tentenbouwers, band- en boekingsbureaus. Dat ligt nu allemaal stil en deze bedrijven krijgen de zwaarste klappen. Voor hen is dat hoofdactiviteit. Dit geldt ook voor kermisklanten, het hele seizoen gaat nu niet door. Wij hebben tijd zitten in de voorbereidingen, maar voor ons is het vrijwilligerswerk, dat we met liefde doen. Ik hoop dat de leveranciers er volgend jaar nog allemaal zijn. Je weet niet welke kant het opgaat, dus het biedt voor hen weinig perspectief.”

De datum voor het Dijkerhoeksfeest in 2021 is al bekendgemaakt: 25, 26 en 27 juni. “We hebben online vergaderd met twaalf deelnemers en dat ging hartstikke goed. Maar we leven nu een beetje in het moment. We zijn nog wel aan het nadenken of er misschien een alternatieve activiteit mogelijk is, maar dat is afhankelijk van de verlening van de maatregelen. Daar kunnen we nu nog niks over zeggen, het is een beetje koffiedik kijken. Momenteel zijn we niet heel actief bezig met volgend jaar, de datum hebben we ook vastgelegd voor onszelf. Eerst gaan we ervoor zorgen dat we eruit komen met het boekingsbureau en dan kijken we verder.”

"In deze periode is de volksgezondheid het belangrijkste. We volgen dan ook de maatregelen die door de overheid en het RIVM zijn afgekondigd. Onze gedachten gaan uit naar degenen die getroffen worden door de gevolgen van het corona-virus of het van dichtbij meemaken. Wij wensen hen veel sterkte en beterschap.”

Nieuws
Nieuws en eventuele andere activiteiten worden gemeld op de website, op de Facebookpagina en Instagram.

Op naar editie 2021
Het volgende Dijkerhoeksfeest staat gepland voor 2021. De feestcommissie hoopt iedereen op 25, 26 en 27 juni 2021 te mogen begroeten.

Meer berichten