Digitale wandelingen voor kwetsbare jongeren en ouderen | Rijssen-Holtens Nieuwsblad


Erna Schuppert Pas.
Erna Schuppert Pas. (Foto: Erna Schuppert Pas)

Digitale wandelingen voor kwetsbare jongeren en ouderen

Rijssen/ Holten - Mede namens de Gemeente Rijssen-Holten is het project Buurt-krachtig tegen corona opgezet. Men wil jongeren en ouderen uit de gemeente die geïsoleerd zijn vanwege het coronavirus helpen deze moeilijke en eenzame tijd door te komen. Het contact met naaste familie is er niet of met mate en een wandeling in de buitenlucht is jammer genoeg niet mogelijk.

Na een oproep vanuit BuurtKracht Rijssen-Holten heeft Erna Schuppert Pas, voorgesteld om digitale wandelingen op bekende plekken in Rijssen-Holten. Dit idee is goedgekeurd en komt nu tot uiting. "Tijdens een wandeling maak ik professionele foto's in en rondom Rijssen-Holten,"zegt Erna. "Deze foto's bewerk ik en ik maak er een mooie video van. De eerste digitale wandeling maakte ik door het Park in Rijssen en is prachtig geworden."

Een wandeling kan ze met een laptop bij het raam van oudere of jongere uit de gemeente laten zien. "Het is ook heel leuk om een fotoalbum van de wandeling te maken zodat de beelden vaker kunnen worden bekeken. Nu, maar ook straks na de coronacrisis samen met familie en bekenden."

Betekenisvolle plekken geven herkenning, herinnering en troost. Ook kan er een gesprek op gang worden gebracht aan de hand van de foto's in het album.

Erna: "We hopen met dit project zoveel mogelijk ouderen en jongeren te bereiken en het contact met de buiten zichtbaar en tastbaar te maken. Een klein stukje van Rijssen of Holten bij de mensen thuis. Zodat ze er met liefde en in alle rust naar kunnen kijken."

Erna Schuppert Pas is gediplomeerd fotograaf met als specialisatie afscheid in de ruimste zin van het woord. "Vooral nu missen we elkaar meer dan ooit. We mogen geen hand of knuffel geven. Het is zoeken naar mogelijkheden om je gevoel en genegenheid voor je naasten te laten zien. We nemen afscheid van het 'normale' leven en krijgen er iets nieuws voor terug waar we vorm aan moeten geven. Dit kunnen alleen met elkaar tot bloei laten komen tot iets moois."

Verras een jongere of oudere uit de familie of omgeving, die vanwege corona geen bezoek mag ontvangen, met een digitale wandeling in of rondom Rijssen-Holten.

Een wandeling schenken aan een oudere of jongere uit de gemeente? Neem dan contact op via e-mailadres schupperterna@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden