Foto: Gemeente Rijssen-Holten
Coronavirus

Hofland: 'Het coronavirus raakt ons allemaal'

Beste inwoners,


Toen 31 december de klok 0.00 uur sloeg en het nieuwe jaar 2020 was begonnen, had ik niet kunnen bedenken dat dit jaar zo anders zou zijn dan andere jaren. Het coronavirus raakt ons allemaal. Met elkaar zijn we hard bezig om het virus onder controle te krijgen. Er ontstaat voorzichtig ruimte voor vervolgstappen, maar de situatie blijft fragiel.


Dinsdag 21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat alle maatregelen worden verlengd tot en met 19 mei om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor kinderen en jongeren, sport en onderwijs zijn een aantal uitzonderingen. Zo gaat het basisonderwijs aangepast open vanaf 11 mei en mogen kinderen en jongeren (in aangepaste vorm) sporten. Dit is een klein stapje vooruit om vooral kinderen en jongeren meer ruimte te geven en hun ouders. Over de maatregelen en uitzonderingen is meer te lezen op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of u kunt bellen met 0800-1351.


Ik wil mijn vertrouwen uitspreken naar alle scholen en sportverenigingen die voor de uitdaging staan om het onderwijs en sport in aangepaste vorm en verantwoord te realiseren. Jullie maken het mogelijk dat kinderen en jongeren weer een aantal facetten van hun dagelijks leven op kunnen pakken. Ik waardeer jullie harde werken zeer!


Het coronavirus is echt. Voor sommigen lijkt het nog een ‘ver van mijn bed show’. Bedenk je dat achter alle cijfers van het RIVM personen staan, familieleden, geliefden. Ieder mens heeft zijn of haar eigen verhaal. Steeds meer mensen krijgen in hun directe omgeving te maken met de gevolgen. Ik leef mee met degenen die in deze tijd dierbaren verliezen. Het afscheid nemen, het rouwen, de troost bij elkaar zoeken; dit is nu allemaal anders en brengt nog groter verdriet met zich mee.


We moeten op een verantwoorde manier omgaan met de anderhalf meter samenleving. Dit vraagt creativiteit, moed, aanpassingsvermogen én zelfbeheersing. Hoe moeilijk het ook is. De maatregelen duren langer, toch moeten we dit samen volhouden. We moeten voorzichtig zijn om de druk in de zorg te verlagen, kwetsbare groepen te beschermen en vooral ook om in de gaten te houden hoe het virus zich gedraagt.


Hou vol is mijn oproep! Met binnenblijven, handen wassen en 1,5 meter afstand houden. Het is de snelste weg naar de tijd waar we samen zo naar hunkeren. Elkaar weer kunnen ontmoeten en elkaar kunnen bedanken dat we dit voor elkaar doen. Dit alles doen we samen; samen houden we vol!


Met vriendelijke groet,


Arco Hoflandburgemeester


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden