Creativiteit aan tafel. V.l.n.r. Tiem Janssen, Duuk Janssen en Liam Kleinherenbrink. (Foto: Hanneke Janssen)
Creativiteit aan tafel. V.l.n.r. Tiem Janssen, Duuk Janssen en Liam Kleinherenbrink. (Foto: Hanneke Janssen) (Foto: Hanneke Janssen)

Ervaringen kinderen in tekst en beeld

Kinderen in de basisschoolleeftijd in heel Nederland zitten momenteel een groot deel van de dag noodgedwongen thuis. De school zit op slot vanwege het coronacrisis. Voor Holtenaren Hanneke Janssen en André Heetkamp aanleiding om kinderen uit hun woonplaats te vragen tekeningen te maken of een verhaal te schrijven.

Door Leo Polhuys

HOLTEN - Onderwerp is de manier waarop zij deze tijd beleven. Hanneke Janssen runt in Holten haar eigen bureau in tekst en communicatie. André Heetkamp heeft een grafisch ontwerpbureau, Reclamemakers Holten. ''Wij werken al jaren regelmatig samen en onze werkzaamheden sluiten mooi op elkaar aan,'' zegt Hanneke.

''Wij verzorgen de tekst, Heetkamps team de grafische vormgeving. Door samen te werken, komen we tot een mooi geheel. De coronacrisis bracht ons op het idee, kinderen uit te nodigen een tekening te maken of een verhaal te schrijven. Zo brengen we iets positiefs naar voren. De bedoeling is dan dat we de creatieve uitingen bundelen in een boekje. Wanneer dat verschijnt, weten we natuurlijk niet. We wachten in elk geval tot het coronavirus uit ons land is verdwenen..

Centraal tijdens de uitingen van de kinderen staat de vraag hoe zij deze lastig tijd beleven. De kinderen kunnen niet naar school en zijn dus veel thuis. Ik weet zeker dat ze zich deze periode over twintig jaar nog goed zullen herinneren. Ze zullen zich nog goed voor de geest kunnen halen hoe ze toen een tijd thuis moesten zitten omdat de school dicht was.''

De actie is alleen bedoeld voor kinderen uit de plaats Holten zelf. Het is de bedoeling dat de creatieve uitingen digitaal worden aangeleverd.

Positieve reacties

Hanneke heeft zelf drie kinderen van vijf, acht en tien jaar. Ze weet dus waarover ze praat. ''Heetkamps kinderen zijn al wat ouder, maar mijn kinderen zitten nog op de basisschool en dus ook thuis, ik ben op dit moment schooljuf, want ik moet ze zelf lesgeven. Ik heb een baan erbij. Dat kan nu ook, want door de crisis ligt een groot deel van onze werkzaamheden plat. Dat geldt voor ons, maar ook voor Reclamemakers Holten. Thuiszitten kan lastig zijn, maar het kan ook iets moois opleveren als je creatief bent. Inmiddels zijn de eerste kindertekeningen binnen en hebben de initiatiefnemers veel positieve reacties gehad. Natuurlijk moeten de kinderen nu zelf thuis lessen volgen, maar er blijft op een dag nog tijd genoeg over om iets creatiefs te doen.Het maken van tekeningen en het schrijven van verhalen is een mooie en creatieve manier om een deel van de dag door te brengen.''

Opsturen

Vind je het ook leuk om mee te doen? Stuur de verhalen en/of tekeningen van jouw kinderen naar info@hannekejanssen.nl of info@reclamemakersholten.nl


Meer berichten