Foto:
Sport

Seizoensstart Maik Duin uitgesteld

Rijssen - Logischerwijs heeft de huidige situatie met het coronavirus ook invloed op de seizoensstart van de motorsport. De Northern Talent Cup, het kampioenschap waar Maik Duin dit jaar in van start gaat, heeft deze een update naar buiten gebracht over de kalender. 

Om te beginnen wil men als Maik Duin Racing eerst de sponsoren en partners een hart onder de riem steken. "Het belangrijkste in deze periode is dat we gezond blijven, maar ook de bedrijven, waaronder onze sponsoren, worden flink geraakt. We willen een ieder heel veel succes en sterkte wensen in deze lastige periode. Maar bovenal let goed op elkaar en blijf gezond!"

Dan over de seizoensstart van Maik Duin Racing. Het plan was om in maart te gaan testen in Spanje. Het is niet meer dan logisch dat deze test niet is doorgegaan. Maik gaat dit jaar rijden in de nieuwe Northern Talent Cup. Een talentencompetitie met Moto3 motoren, waar jonge rijders uit Noord-Europa aan deelnemen. De organisatie ligt in handen van de Dorna, dezelfde partij die ook de MotoGP en World Superbike evenementen organiseert. Het is daarom voor Maik een zeer interessante competitie om zich in de kijker te rijden.

De eerste ronde van de Northern Talent Cup zou zijn tijdens het WorldSBK evenement op het TT Circuit Assen. Deze thuisrace van Maik stond gepland in het weekend van 17 t/m 19 april en is verplaatst naar 21 t/m 23 augustus. Het tweede evenement van de Northern Talent Cup was van 22 t/m 24 mei gezamenlijk met het Duitse IDM kampioenschap op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Deze wedstrijd gaat in mei niet door en wordt nog gekeken naar een vervangende datum.

Voor nu staat de eerste ronde van de Northern Talent Cup gepland tijdens de German Speedweek in Oschersleben. Deze wedstrijd op het Duitse circuit staat gepland van 3 t/m 6 juni. De German Speedweek is een groot evenement waarbij onder andere een race voor de World Endunrace, races voor het IDM en de Northern Talent Cup op het programma. Mocht dit evenement doorgaan, dan zal er sowieso voor die tijd nog een mogelijkheid gecreëerd worden dat de coureurs kunnen testen op de nieuwe KTM motoren.

"Of we in juni gaan starten en hoe de kalender er exact uit gaat zien dit jaar is nog even afwachten. Voor nu het belangrijkste dat we eerst met zijn allen goed en gezond uit deze vervelende situatie komen."

Meer berichten