Foto: Pixabay
Coronavirus

SPG ’t Leijerweerd maakt zich zorgen over financiële situatie

Enter - Stichting Paardrijden voor Gehandicapten 't Leijerweerd maakt zich door de coronacrisis zorgen over haar financiële situatie.

De manege in Enter is zeker tot 1 juni gesloten. De contributie valt weg en de bron van inkomsten uit de dagbesteding droogt op. Maandenlang geen inkomsten en doorlopende vaste kosten betekent voor de stichting een flinke aderlating.

De trouwe paarden willen graag elke dag hun ontbijt, hun lunch en avondeten. Ze hebben recht, ook in deze tijd, op verzorging en op een schone en frisse stal. Graag net zo veel en vaak als voor de aanvang van deze zorgelijke crisistijden. Zij hebben er geen weet van wat zich alles afspeelt in de omgeving en in de wereld. En toch is er binnenkort niemand meer die voor hun het voer en hooi betaalt. En er is niemand die de paarden kan vertellen hoe lang deze onzekere tijd nog duurt.

Voor het eerst in ruim 40 jaar zijn er geen lessen, is er geen dagbesteding. Enkele dagen zonder de paarden, dat gebeurt wel eens met kerst en nieuwjaar. En tijdens de vakanties soms wat langer, voor sommigen vaak te lang maar te overzien.

Ook de instructrices en begeleidsters zien de manege het liefst zo snel mogelijk weer open.Daar gaat men voor, tenminste als deze onzekere tijden niet al te lang meer duren. Want elke dag kost geld, zonder financiele steun wordt de situatie meer en meer nijpend.

Om de zorgen te delen, doet men dan ook een dringend beroep op begrip en hulp van alle betrokkenen en sponsoren van de Stichting Paardrijden voor Gehandicapten ’t Leijerweerd; "Help ons door deze onzekere tijd! Meer dan ooit zijn we momenteel aangewezen op uw financiele steun.Mogen wij op u rekenen?"

Meer berichten