Coop Haanstra Holten beschermt de gezondheid van personeel en klanten, onder meer door plaatsing van een scherm bij de kassa. (Foto: Coop Haanstra)
Coop Haanstra Holten beschermt de gezondheid van personeel en klanten, onder meer door plaatsing van een scherm bij de kassa. (Foto: Coop Haanstra) (Foto: Coop Haanstra)
Coronavirus

Teveel vrijwilligers voor actie Coop

'De actie werd opgezet naast het bestieren van de winkel'

Door Leo Polhuys

Ze hadden speciaal toestemming van de gemeente Rijssen - Holten. Normaal zijn op zondag de supermarkten gesloten, maar vanwege de noodsituatie rondom het coronavirus konden medewerkers van Coop Leon Haanstra in Holten zondagmiddag samen met vrijwilligers boodschappen bezorgen.

HOLTEN - De hartverwarmende actie oogst veel lof op onder meer Facebook. Leon Haanstra vertelt trots dat de bijzondere bezorging ''heel veel teweeg heeft gebracht en veel bijval heeft gehad, in positieve zin uiteraard.'' De actie is gehouden in verband met de vele ouderen en hulpbehoevenden die vanwege het coronavirus aan huis gekluisterd zijn. ''Omdat ze de deur niet uit kunnen, gaan ze ook niet naar de winkel en hebben wij besloten om hen te helpen,'' zegt Haanstra. HV Holten, Blauw Wit, het triathlonteam, Huzen en VV Holten en vele anderen hebben hun medewerking aan de actie verleend. Leon Haanstra: ''Toen we de actie bekend maakten, hebben zich spontaan zo'n honderd vrijwilligers aangemeld die zaterdag al meehielpen om de bestelde boodschappenpakketten te bezorgen. Dit aantal was overweldigend groot. Te groot, bleek later. Want op zondagmiddag hadden we ruim tien bezorgadressen, dus lang niet alle vrijwilligers die zich hadden opgegeven, hoefden te worden ingeschakeld.''

Oproep

De actie was volgens Haanstra mede een succes omdat de voorzitters van de deelnemende vereniging hun leden hadden opgeroepen, zich in te zetten voor hun medemensen in deze tijden van crisis. "Daar is dus massaal gehoor aan gegeven, heel mooi. Natuurlijk waren de mensen om wie het ging, en die de boodschappen kregen aangereikt, heel bij. Zo hoorden we van iemand die al twee weken zijn huis niet uit was geweest. We hebben alles netjes volgens de voorschriften van het RIVM gedaan, dus de boodschappen werden niet naar binnen gebracht maar bij de voordeur neergezet,'' Dat het aantal vrijwilligers aan de hoge kant was, is volgens Haanstra helemaal geen probleem. ''Integendeel, want de komende week gaan we ook bij ouderen en hulpbehoevenden bezorgen, samen met vrijwilligers.'' Volgens Leon Haanstra was het nog een hele toer om de organisatie rond te krijgen. ''De actie moest op touw gezet worden naast het bestieren van de winkel. Zo moesten we eerst de mensen die zich hadden opgegeven voor de thuisbezorging, zien te bereiken zodat we konden afspreken wanneer hun bestelling kon worden afgeleverd. Maar goed, het is allemaal gelukt en we hebben nu een hele grote vijver met vrijwilligers waar we uit kunnen vissen.'' Opgeven voor de gratis thuisbezorging van de boodschappen en als vrijwilliger kan nog steeds via haanstra.holten@coop.nl.. Het is ook mogelijk om iemand anders op te geven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden