Foto: Gemeente Rijssen-Holten
Coronavirus

Brief aan alle 70-plussers over coronacrisis

Rijssen-Holten - Alle 70-plussers in de gemeente Rijssen-Holten ontvangen een brief van burgemeester Arco Hofland over de coronacrisis. 

Beste meneer, mevrouw,


De invloed van het coronavirus in onze gemeente, in ons land en over de hele wereld is groot. Er zijn ingrijpende maatregelen genomen om het coronavirus zo veel mogelijk in te dammen. Dit heeft ongetwijfeld invloed op uw leven. Daarom stuur ik u deze brief om u te laten weten dat we aan u denken.


Wellicht krijgt u minder bezoek of maakt u zich zorgen. Dat kan ik mij goed voorstellen. We bevinden ons nu in roerige tijden. De komende weken zijn heel bijzonder en er gaan zich nieuwe mogelijkheden voordoen. Ook krijgen we allemaal te maken met ongemakkelijke momenten. Ik wil u vragen om uw vertrouwen te houden, de adviezen op te volgen en kalm te blijven. Samen kunnen we het aan; samen pakken we het aan.


In de hele gemeente wordt hulp geboden

Niet alleen hier op het gemeentehuis, maar in de hele gemeente zijn vele inwoners bereid om u te helpen. Dit zie ik bijvoorbeeld online, waar groepen worden opgericht om hulpvraag en -aanbod bij elkaar te brengen. Schroom dan ook niet om uw buren of bekenden om hulp te vragen. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen met de boodschappen doen, de vuilnis buiten zetten, een lift aanbieden of medicijnen voor u ophalen. Wees wel alert op onbekenden die hulp aanbieden.


Vertrouw de autoriteiten

En verder: geloof niet alles wat er verteld wordt over het coronavirus. Helaas moeten we constateren dat er ook nepnieuws rondgaat. Betrouwbare informatie krijgt u van de Rijksoverheid, het RIVM, de GGD, de gemeente en via het journaal. Heeft u vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het landelijke informatienummer 0800 – 1351. Dit nummer kunt u dagelijks bellen van 8.00 tot 20.00 uur.


Lange tijd is het onzeker

Het is nog onduidelijk hoelang het allemaal gaat duren en de situatie kan per dag veranderen. Pas daarom goed op uzelf en anderen en heb vertrouwen. Samen kunnen we het aan; samen pakken we het aan.


Belangrijk is wat u zelf kunt doen

Was uw handen regelmatig met water en zeep.Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes die u direct weggooit.Raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan.Geef elkaar geen hand en blijf zoveel mogelijk binnen.

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig? 

Neem dan contact met ons op via het Sociaal VraagPlein. U kunt bellen met (0548) 854 836 of mailen naar sociaalvraagplein@rijssen-holten.nl.

Met vriendelijke groet,

Arco Hofland, burgemeester

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden