De motortourclub heeft in 25 jaar drie voorzitters gehad: Henk Krejenzang,  huidige voorzitter Frank Marissink en Gerrit Velten. (Eigen foto)
De motortourclub heeft in 25 jaar drie voorzitters gehad: Henk Krejenzang, huidige voorzitter Frank Marissink en Gerrit Velten. (Eigen foto) (Foto: Motortourclub 'n Tuf Rijssen )

'n Tuf houdt reünie

Het jubileumjaar van motor- en bromfietsclub 'n Tuf uit Rijssen zit er bijna op. Als afsluiter is er op zaterdag 22 februari een reünie voor leden en oud-leden bij het clubhuis aan de Morsweg 8d. "Het was een heel feestelijk jaar", vertelt secretaris Anite Nijkamp. "Ook mensen die 25 jaar geleden lid zijn geworden en inmiddels zijn gestopt, kwamen allemaal weer langs. Dat vond ik echt mooi."

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

RIJSSEN – De club 'n Tuf is in 1994 opgericht door een stel motorliefhebbers. "Deze buren en vrienden waren allemaal lid van een Enterse motorclub. Maar daar kwamen veel mensen uit Rijssen, dus hebben ze besloten om een eigen motorclub in Rijssen op te richten."

Gezellige boel

Het jubileumjaar werd afgetrapt op vrijdag 22 februari met een heel groot feest. "Daarnaast hebben we een mooie jubileumrit gehad. De brommers reden een kleine ronde en de motoren een grote ronde. Halverwege kwamen deze twee groepen bij elkaar. En bij het eindpunt stond een snackkar klaar. Al met al was het een groot succes. In september hebben we een nachtje gekampeerd in het Duitse Wielen, bij Hardenberg over de grens. Met 40 deelnemers was het een gezellige boel, echt super!"

Petje af

"We zijn nu een bruisende vereniging met circa 130 leden. We hebben een clubblad, elke zes weken verschijnt er een nieuwsbrief en er zijn veel enthousiaste vrijwilligers. De tourcommissie bijvoorbeeld is heel druk met het bedenken van ritten, deze moeten allemaal gecontroleerd worden, want we willen niet dat mensen zomaar het bos in rijden. Dus petje af voor deze commissie."

In het verleden was dit nog veel meer werk dan nu. "De rit werd beschreven op papier en deze moesten allemaal gekopieerd worden. De deelnemers moesten onderweg steeds op deze routerol kijken: over 400 meter rechts, over 300 meter links, enzovoort. Nu met de navigatie gaat het allemaal veel makkelijker."

Behoefte

De reünie op zaterdag 22 februari begint om 20.00 uur. "Het wordt een avond met hapjes, drankjes en gezellig samenzijn. Op een televisie is er een mooie fotopresentatie te zien van de club door de jaren heen. We hebben veel mensen aangeschreven via e-mail en per post. Maar het kan best zijn dat we iemand zijn vergeten. Vandaar deze oproep aan leden en oud-leden van 'n Tuf: jullie zijn van harte welkom bij de reünie. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. We verwachten veel mensen. Ik denk dat er ruimte is voor ongeveer 120 mensen. Onlangs is het clubgebouw nog aangepast, de rookruimte is verwijderd. Hierdoor is er meer ruimte voor feesten."

De jubileumcommissie, bestaande uit Aleida Pijffers, Margreet Brink, Henk Krejenzang en Gerrit Velten, heeft de reünie op touw gezet. "Zij kwamen erachter dat er behoefte was om elkaar nog een keer te zien en bij te praten."
Dat merkt Anite zelf ook. Zij is al ruim 25 jaar actief bij de vereniging en zat in het oprichtingsbestuur. "Van de ontmoetingen met mensen in de begintijd heb ik veel onthouden. Die dolle jongens en meiden van toen die nog moesten trouwen, worden nu opa's en oma's. Het lijkt me geweldig om hen bij de reünie weer tegen te komen en te spreken."

Binnenkort begint het motorseizoen. Anite: "Op zaterdag 14 maart is er de Natte Neuzen-rit van ongeveer 120 kilometer. Dit is best wel vroeg, maar we verwachten aangenaam motorweer. Gedurende het jaar zijn er sowieso tien ritten voor motoren. Voor brommerrijders zijn er drie ritten, zij rijden vaak ook bij andere verenigingen. De brommers zijn sinds een jaar een aparte tak en het werkt heel leuk."

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de motortourclub en activiteiten op de website van 'n Tuf

www.mtctuf.nl

Meer berichten