Het team meisjes C1 van RIVO Rijssen is bij de sportverkiezing uitgeroepen tot sportploeg van 2019. (Foto: Van Gaalen Media)
Het team meisjes C1 van RIVO Rijssen is bij de sportverkiezing uitgeroepen tot sportploeg van 2019. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media)
Sport

In de spotlight: RIVO Meisjes C1

Team meisjes C1 van RIVO Rijssen, bestaande uit meiden van 13/ 14 jaar, is tijdens de sportverkiezing uitgeroepen tot sportploeg van 2019. "Wij zijn een hecht team", vertelt speelster Kim Borkent. "Buiten volleybal gaan we ook heel goed met elkaar om. Hierdoor winnen wij veel prijzen, omdat we enthousiast blijven. En als het even wat minder gaat of er iets fout gaat, kunnen we dat gewoon tegen elkaar zeggen."

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

RIJSSEN – Dat ze veel winnen blijkt ook wel uit het juryrapport: 'de prestaties van dit volleybalteam zijn aansprekend. Het team werd kampioen in de hoofdklasse en werd kampioen van Nederland. Een zeer sportief en succesvol jaar dus voor dit team. Daarom zijn zij gekozen tot sportploeg van 2019 in de gemeente Rijssen-Holten.'

"Het is echt cool dat we gewonnen hebben. Aan de ene kant verwachtte ik het wel een beetje, maar Excelsior is ook heel goed en het beachvolleyteam van Rivo Rijssen was ook genomineerd, dus het was wel spannend", vertelt speelster Rhode Pieffers.

Trainer Johan Strokap: "Dit team speelt al zes jaar samen. Ze kennen elkaar goed, kennen elkaars zwaktes en sterktes. Iedereen heeft haar eigen talent, bijvoorbeeld verdedigen of aanvallen. Ze hebben een enorme vechtlust, gaan voor elkaar door het vuur, waardoor ze net die extra bal pakken in de verdediging. De sfeer in het team is goed."

Rhode: "We zijn een hecht team en een hechte club, dat maakt het leuk om bij Rivo te spelen. Iedereen kan goed met elkaar opschieten en er zijn goede trainers."

Prachtige sfeer

Het team bestaat uit Nina Heuvelman, Katijn Dekker, Floortje van Losser, Emma van Regteren, Jikke Zomer, Karlijn Zomer, Noor Wolbers, Lieke ter Harmsel, Eva Schepers, Noa Stevens, Rhode Pieffers en Kim Borkent.

De meiden hebben in 2019 prachtige prestaties neergezet: hoofdklasse kampioen, topklasse kampioen, winnaar van Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen en Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen. Kim: "De busreis naar de kampioenschappen was heel leuk. Met twee bussen vol supporters gingen we hiernaartoe. De wedstrijd was ook mooi, we speelden tegen onze grootste concurrent Apollo."

Johan: "In de laatste set was het 25-23, dus beide teams zaten heel dicht bij elkaar, dus het was wel spannend. Uiteindelijk hebben we gewonnen na alle sets gewonnen met 3-1. De sfeer was echt prachtig, de hele tribune zat vol."

Mentale strijd

Op de vraag wat volleybal een mooie sport maakt, zegt Rhode: "Als je een fout maakt, moedigen de anderen je aan: 'Kom op, de volgende bal heb je weer.' En het samenwerken, je doet dit echt met z'n allen."

"Volleybal is een mentale strijd, waarbij je keuzes moet maken: pak je de bal wel of niet? Het zit allemaal in het koppie", zegt Johan. "Als dat voor elkaar is, kun je mooie prestaties neerzetten. En dat zit bij dit team wel goed."

Meer berichten