Leerlingen doen tijdens de provinciale kampioenschappen voor het vmbo een poging om een ticket te bemachtigen voor het NK in Leeuwarden
Leerlingen doen tijdens de provinciale kampioenschappen voor het vmbo een poging om een ticket te bemachtigen voor het NK in Leeuwarden (Foto: Bouwmensen Twente Almelo)

Leerlingen Jacobus Fruytier naar provinciale kampioenschap vmbo

Rijssen - De provinciale kampioenschappen Skills Talents voor BWI en PIE worden dit jaar gehouden bij het opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente in Almelo op donderdag 13 februari. Er hebben zich teams geplaatst van het Pius X College, Het Noordik en Het Erasmus uit Almelo, CSG Reggesteyn uit Nijverdal, het Bonhoeffer college uit Enschede, het CT Stork College uit Hengelo, het Etty Hillesum lyceum uit Deventer en het Jacobus Fruytier uit Rijssen.

Aan de Skills Talents doen vmbo’ers mee uit het 4e leerjaar en zeer getalenteerde leerlingen uit het 3e jaar. De wedstrijden worden gehouden om het belang van vakmanschap en jonge vakmensen te benadrukken en om het beroepsonderwijs te promoten. Dat alles is van groot belang, omdat er in tal van sectoren grote tekorten aan werknemers zijn. De bouw- en installatiesector bijvoorbeeld, kampt al sinds jaar en dag met een grote uitstroom van oudere, ervaren beroepskrachten en te weinig nieuwe mensen. De vakwedstrijden zijn daarom ook een plek geworden voor het bedrijfsleven om nieuwe veelbelovende werknemers ‘te spotten’.

Voor de provinciale wedstrijden Skills Talents in Almelo hebben zich teams van van acht scholengemeenschappen uit Overijssel geplaatst. Almelo is ‘grootleverancier’ met teams van Het Noordik, het Erasmus en het Pius X College. De teams komen uit in de categorieën Bouw Wonen en Interieur en Produceren, Installeren en Energie.

Tijdens de wedstrijden krijgen teams van drie leerlingen een opdracht die ze gezamenlijk moeten uitvoeren. Een geoefende jury beoordeelt de manier van werken en het eindresultaat. De winnaars worden ’s avonds om 18.30 uur bekend gemaakt. De twee beste teams uit beide categorieën mogen in maart meedoen aan Skills Talents, the finals, de grote landelijke finale in het WTC in Leeuwarden.

Meer berichten