Foto: Gerrit Markvoort

Uitreiking opbrengst wintercollecte Hervormde Gemeente Holten

Holten - Radio 350 en Stichting Welcome Again Veterans zijn dinsdagavond 4 februari in de Dorpskerk door de Diaconie van de Hervormde Gemeente Holten verrast met een cheque van elk 2677 euro. Het is de opbrengst van de wintercollecte die in november vorig jaar onder de leden van de Hervormde gemeente is gehouden.

Blije gezichten in de Dorpskerk woensdagavond. Dat beide partijen, Radio 350 en Welcome Again Veterans een geldbedrag zouden ontvangen was bekend. Maar dat het zo'n mooie geldsom zou zijn hadden beide partijen niet verwacht. ,,Een fors bedrag waar we enorm dankbaar voor zijn'', reageert Henk van der Maat die samen met Gerdien Tigelaar en Reijer Dorresteijn de cheque in ontvangst nam. ,,We hebben het afgelopen jaar fikse uitgaven moeten doen. Zo moest er een nieuwe zendmast van vijftienduizend euro komen, een andere zender en alle computers vervangen worden vanwege het besturingssysteem Windows 7 dat is gestopt. Dat redden we natuurlijk niet alleen met dit bedrag. Gelukkig hebben we ook hulp gekregen van andere instanties.'' Van de Maat benadrukt ook nog eens hoe fijn het is dat mensen hun waardering voor het radiostation op deze wijze uiten. Radio 350 heeft met name veel luisteraars op zaterdag en zondag wanneer sport en kerkdiensten worden uitgezonden.

Voor Harry Lievendag en Marietje Eggink die de Stichting Welcome Again Veterans beheren, komt het bedrag als een geschenk uit de hemel. Het geld is hard nodig voor het vervoer, de maaltijden en entreegelden van Canadese veteranen en hun begeleiders die van 2 tot en met 11 mei in Nederland verblijven. ,,Er hebben zich al driehonderd mensen, waaronder vier muziekkorpsen, aangemeld en elke dag komen er mensen bij'', weet Lievendag. ,,Dat betekent minimaal acht bussen. De mensen verblijven bij gastgezinnen in Apeldoorn, Almelo, Zutphen, Deventer en Hellendoorn. Het programma voor die week is al rond. Op 3 mei is het gezelschap in Groesbeek en op 4 mei in Holten tijdens de grote herdenking. In totaal verwachten we die dag ongeveer 4500 mensen. Dat vergt een enorme organisatie waarbij we gelukkig veel hulp hebben van vrijwilligers, het 4 Mei Comité en het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats.'' Financiële hulp kwam er ook uit onverwachte hoek van stichting Theo de Rooij. De Rooij doneerde 2500 euro. De operatie wordt verder ondersteund door subsidie van de Provincie en de gemeente Rijssen-Holten.

Ieder jaar gaan in november ongeveer zeventig vrijwilligers op pad om zoveel mogelijk geld op te halen voor de wintercollecte onder de leden van de Hervormde Gemeente Holten. De opbrengst gaat naar twee doelen met een maatschappelijke functie. Leden van de Hervormde Gemeente krijgen van te voren te horen welke doelen dat zijn. Volgens woordvoerder van de diaconie Bertus Bronsvoort maakt dat de opbrengst niet anders. Ieder jaar telt het bedrag rond de vijfduizend euro.

Meer berichten