Klavier wordt lunchroom

Holten - Café 't Klavier en snackbar 't Klavertje aan de Dorpsstraat in Holten gaan verbouwd worden tot één horecabedrijf. Uitbater Jos Kamphuis gaat ervan uit dat in maart met de bouwwerkzaamheden kan worden begonnen. "Op 1 april zou het klaar moeten zijn", aldus Kamphuis.

De ruimte van café 't Klavier wordt als lunchroom bij snackbar 't Klavertje aangetrokken, zo is de opzet. "We zijn nog met de plannen bezig'', zegt Jos Kamphuis. "De tekeningen zijn nog niet eens klaar. Maar de bedoeling is wel dat we in maart gaan verbouwen. De bovenkant van het pand wordt één bedrijf.''

Kamphuis verwacht dat de verbouwing van de bovenverdieping voor 1 april klaar is. "Voor het seizoen begint'', aldus de uitbater.
Ook de benedenverdieping krijgt te maken met een reorganisatie. In de kelder zijn de bouwwerkzaamheden inmiddels al aan de gang.

"Het was een soort van partycentrum met een aantal cafés en een dansvloer," zo typeert Kamphuis de oude benedenverdieping. Na de reorganisatie wordt het volgens Kamphuis 'een behoorlijk grote ruimte'. "Een andere bar zit er al in. Ook de biljartvereniging gaar naar beneden.'' Cafetaria 't Klavertje en café 't Klavier bestaan al 38 jaar. Kamphuis opende in 1982 eerst 't Klavertje en daarna 't Klavier. Het pand waarin 't Klavertje en 't Klavier gehuisvest zijn, is meer dan 150 jaar oud.

Meer berichten