Foto: SD Pictures

Vuurwerkschade stuk hoger dan vorige jaren

Rijssen/ Holten - Oud en nieuw 2019/2020 is over het algemeen rustig verlopen in Holten en Rijssen. Er hebben zich geen grote incidenten of persoonlijke ongelukken voorgedaan. Daarnaast zijn er weinig klachten in de gemeente binnengekomen bij bijvoorbeeld de vuurwerkvrije zones en winkelgebieden.

Dit jaar bedraagt de totale vuurwerkschade in de gemeente € 44.440,54. Dit bedrag is een stuk hoger dan vorig jaar. Toen bedroeg het bedrag € 24.109,-. "We zijn erg teleurgesteld door de hoeveelheid vuurwerkschade dit jaar,"zegt wethouder Jan Aanstoot. "Na een mooie rustige oud en nieuw zijn er kennelijk veel meer vernielingen geweest dan we in eerste instantie dachten. Onder meer de kosten voor schade aan verkeersborden, afvalbakken en trottoirkolken vallen een stuk hoger uit dan vorig jaar. Zo zijn er bijvoorbeeld 83 verkeersborden die vervangen moeten worden. Vorig jaar waren dit er 57."

Geschrokken
Wethouder Jan Aanstoot: "Ik ben geschrokken van de hoogte van de vuurwerkschade. Er is ook illegaal vuurwerk gevonden wat mogelijk met deze hoge schade te maken heeft. Ik vind het bijzonder jammer dat dit geld niet ingezet kan worden voor andere doeleinden. Dit is extra pijnlijk in deze tijd van schaarse middelen."

Meer berichten