Jan Noeverman
Jan Noeverman (Foto: )
Muskathjan

Statiegeldactie

“Deze fles is eigendom van …". Ik herinnerde me ineens dat die tekst op flesjes met statiegeld staat. De tekst op de fles maakt duidelijk dat de fles eigendom blijft van de brouwerij en dus niet van mij is. Het is een tekst die niet echt opvalt. De meeste keren dat ik zo’n flesje in handen heb lees ik deze tekst niet. Bovendien kwam ik erachter dat ik zo langzamerhand een leesbril nodig heb om de tekst zelfs maar te kúnnen lezen!

Het is net als het randschrift op de Nederlandse 2 euro-munt: “God zij met ons”. Deze wens of bede staat al eeuwenlang op ons muntgeld, maar zal niet heel vaak echt gelezen worden. De woorden “God zij met ons” herinneren aan een langere Bijbeltekst uit Romeinen 8:31: “Als God voor ons is, wie zal dan tegen ons zijn?”

Ik moest hieraan denken omdat ik deze maand een statiegeldactie bij Plus Ter Maat in Rijssen hou. De hele maand januari kunt u daar uw statiegeldflessen inleveren en uw statiegeldbon doneren aan Open Doors.

U steunt daarmee de vervolgde kerk via mijn Muskathlon. Want de Muskathlon is voor mij een sportieve en geestelijke uitdaging, maar ook een sponsorloop. De bedoeling is dat ik € 10.000 werf voor Open Doors. Inmiddels staat de teller op de helft, maar ik heb ook uw hulp en bijdrage nodig voor de andere helft!

U kunt ook rechtstreeks sponsoren. Kijk daarvoor op muskathlon.com en zoek bij deelnemers naar Jan Noeverman.

Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina facebook.com/muskathjan.

Het sponsorgeld gaat volledig naar Open Doors, want als deelnemer betaal ik zelf de reis- en verblijfkosten. Met dit sponsorgeld helpt Open Doors vervolgde christenen in Noord-Korea onder andere door Bijbels en christelijke lectuur via ondergrondse netwerken te verspreiden. Deze boeken worden door Noord-Koreaanse christenen gelezen en vervolgens via een ondergronds netwerk doorgegeven aan andere christenen in Noord-Korea. Dat gebeurt totdat de laatste persoon niemand meer weet om de boeken aan door te geven. Dan wordt de Bijbel of het boek verbrand. Deze boeken moeten dus steeds opnieuw gedrukt worden. Het is namelijk te gevaarlijk deze boeken in huis te bewaren. Ook het tijdelijke bezit ervan is levensgevaarlijk. Toch heeft de ondergrondse kerk in Noord-Korea enorme behoefte aan deze materialen.

Waarom zijn deze mensen bereid hun leven hiervoor op het spel te zetten? Ik kan geen beter antwoord bedenken dan dat zij met hun hele hart geloven dat zij, in leven en sterven, niet van zichzelf of van Kim Jong-Un zijn, maar het eigendom van hun getrouwe Zaligmaker Jezus Christus zijn (HC zondag 1). Want als God voor ons is, wie zal dan tegen ons zijn?

Jan Noeverman doet in april 2020 mee aan de Muskathlon in Zuid-Korea.

Meer berichten