Leerlingen van groep 8 kiezen waar ze na de zomervakantie naar school gaan. Bijvoorbeeld Reggesteyn. (Foto: Pieter van Vree)
Leerlingen van groep 8 kiezen waar ze na de zomervakantie naar school gaan. Bijvoorbeeld Reggesteyn. (Foto: Pieter van Vree) (Foto: Pieter van Vree)

Open huis Reggesteyn Rijssen op 22 januari

Rijssen/ Nijverdal - Door veel groep 8-leerlingen en hun ouders moeten er in het nieuwe jaar belangrijke keuzes gemaakt worden: de komende weken gaan leerlingen van groep 8 kiezen waar ze na de zomervakantie naar school gaan. Een bijzondere en spannende keuze! Daarom houdt CSG Reggesteyn in januari op alle vestigingen open huis. In de krant van 7 januari stond vermeld dat de open dag in Rijssen op donderdag 23 januari zou zijn. Dit is echter niet juist. Dit moet woensdag 22 januari zijn. Van 18.30 tot 20.30 uur. 

Er is dan van alles te zien en te doen. "We willen leerlingen en ouders een goed beeld geven van Reggesteyn", aldus Aart van 't Veld, voorzitter van het college van bestuur van Reggesteyn.

"Reggesteyn biedt niet alleen een ruim scala aan opleidingsmogelijkheden, maar we hebben ook prachtige examenresultaten. Daar zijn we best trots op!", aldus een tevreden bestuurder. "Daarnaast vinden we de verbinding met de maatschappij van groot belang; regelmatig spreken we met ouders, leerlingen, organisaties en andere instanties over ervaringen en ontwikkelingen."

Reggesteyn wil tijdens het open huis niet alleen een goed beeld geven van het onderwijs en alle mogelijkheden, maar vooral ook welke mensen er werken en hoe de sfeer is op school. "Dat laatste vinden we erg belangrijk", zegt Aart van 't Veld. "De manier waarop we met elkaar omgaan zowel binnen als buiten onze school vinden we van groot belang. Reggesteyn is een christelijke scholengemeenschap waarbij respect en veiligheid voorop staan. We willen werken vanuit waarden als eerlijkheid, openheid, vertrouwen en saamhorigheid. We organiseren allerlei activiteiten voor en met elkaar."

Reggesteyn is als school maatschappelijk erg verbonden met de regio. Door het organiseren van diverse activiteiten bereidt men leerlingen voor op een toekomst in de maatschappij. "Dat is onze kracht. We werken nauw samen met het vervolgonderwijs, het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen om dit te realiseren.

Leerlingen kunnen hier niet alleen hun talenten ontdekken, maar ook bewuster een keuze maken die goed aansluit op de arbeidsmarkt. Deze samenwerking benut de kansen om iedereen te laten meedoen."

Het eerste open huis is op woensdag 15 januari in de vestiging Willem de Clercqstraat. Een week later, op woensdag 22 januari, is het open huis bij de vestiging Rijssen. De vestiging Noetselerbergweg sluit op woensdag 29 januari de rij.

Kijk voor meer informatie op www.reggesteyn.nl

Meer berichten