Achter v.l.n.r..Imelda Vrijenhoek, en Marijke Leeftink. Voor: Ria Nijenhuis, Christi Houwers en Trudie Meijerink
Achter v.l.n.r..Imelda Vrijenhoek, en Marijke Leeftink. Voor: Ria Nijenhuis, Christi Houwers en Trudie Meijerink (Foto: )

Lekker zingen in het Badkamerkoor

In Herberg De Pot aan de Potdijk net even buiten Markelo komt op woensdagavond 8 januari voor de eerste keer het Badkamerkoor bij elkaar. Iedereen die mee wil zingen, is van harte welkom ongeacht geslacht of leeftijd. Plezier in lekker samen zingen staat voorop. Niets is verplicht.

Door Leo Polhuys

MARKELO - Het idee voor het koor is afkomstig van Imelda Vrijenhoek. ''Een vriendin zei tegen me dat ze het leuk zou vinden om eens in een koor te zingen. We besloten een oproep in de krant te plaatsen en daar kwamen maar liefst 35 mensen op af. Zo ontstond het eerste Badkamerkoor, in Almelo. Later volgden Borne, Delden en Ootmarsum. ook in andere plaatsen in ons zijn land zijn inmiddels van dit soort koren, waar laagdrempeligheid en plezier in samen zingen voorop staan.'' Imelda fungeert zelf als dirigente. Ria Nijenhuis, Marijke Leeftink, Christi Houwers en Trudie Meijerink hebben inmiddels besloten mee te gaan zingen. ''We vinden het heerlijk om te zingen, Onder de douche, of in de auto, als je alleen achter het stuur zit,'' verwoordt Christi de gedachten van de andere vrouwen. Zij kwam in aanraking met het koor nadat ze een workshop stembevrijding had gevolgd bij Imelda. Voor Trudie Meijerink is het handig dat er nu een koor is in Markelo. ''De andere plaatsen zijn toch wel wat verder weg maar vanuit mijn woonplaats Rijssen ben ik zo in Markelo.'' Het Badkamerkoor moet je zien als een avondje uit. ''Je hoeft niet eens te kunnen zingen,'' zegt Imelda. ''Je hoeft zelfs geen noten te kunnen lezen. En je wordt ook niet officieel lid. Je kan komen zingen wanneer je wilt. Het is niet verplicht om te komen.'' Het repertoire omvat zo'n tien liedjes per avond en is breed, van Hazes tot Marianne Rosenberg (onder meer bekend van de hit: Ich bin wie Du, red.) en van Boudewijn de groot tot Dolly Parton. De meezingers hoeven thuis niet te oefenen en voor de liedteksten op papier wordt gezorgd.

Energie

Hoewel de meeste belangstellenden van het vrouwelijke geslacht zijn, zijn ook mannen van harte welkom. Zo heeft Ria Nijenhuis' man ook interesse getoond en de vrouwen hopen dat er meer mannen komen. Imelda: ''Je ziet heel vaak dat er op koren een tekort is aan mannenstemmen. Het is beter voor het evenwicht als er mannen komen zingen.'' Het Badkamerkoor is zonder grote ambities: ''Het is niet de bedoeling dat we ons gaan opgeven voor The Voice. We houden het lekker gezellig, het is ook niet de bedoeling om onze stemmen te scholen of om een hoog niveau te bereiken. Het is helemaal niet erg als er eens een valse noot klinkt'' De avonden in De Pot beginnen om 19.30 uur. an de pauze wordt er verder gezongen tot 21.30 uur. Imelda: ''Een avondje lekker zingen is erg fijn. Je gaat vol energie weer naar huis!'' De kosten voor deelname zijn 7 euro per persoon per avond. Meer informatie, kijk op facebook/badkamerkoor Markelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden