Dames gaan fietsen. Maak nieuwe maatjes. (Foto: Wilma Berends)
Dames gaan fietsen. Maak nieuwe maatjes. (Foto: Wilma Berends) (Foto: Wilma Berends)

Nieuwe maatjes voor 60-plussers in Rijssen-Holten

Rijssen/ Holten - Januari is dè maand om goede voornemens uit te voeren. Om bijvoorbeeld stappen te zetten om nieuwe vrienden maken? Leuke luitjes wil het voor 60-plussers uit Rijssen of Holten makkelijker maken om nieuwe maatjes te vinden want die zijn dichterbij dan men denkt.

De initiatiefnemers willen iets doen om eenzaamheid te voorkomen. Meer dan een derde van de Nederlanders heeft eenzaamheidgevoelens, jonge en oudere mensen. Tijdens gesprekken met ouderen ontdekten Ronald, Wilma en Lukas dat veel ouderen moeite hebben om nieuwe maatjes te vinden om samen leuke dingen te doen. Ronald: “Bestaande maatjes vallen soms weg als je ouder wordt en hoe vind je dan nieuwe maatjes voor de gezelligheid of om iets leuks te doen? Met je laptop, je tablet of je smartphone natuurlijk! Jongeren doen dat en ouderen kunnen dat ook.”

Leuke luitjes is een website, speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. Deelnemers kunnen hier buurtgenoten vinden met dezelfde hobby. Zoekt men iemand die dichtbij woont, ook 60 jaar of ouder is en van fietsen, wandelen, of cultuur houdt? Of om samen koffie te drinken of samen een hapje te eten. Die kan men vinden op www.leukeluitjes.nl . Na aanmelding kan men zelf nieuwe contacten vinden en gaan kennis maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden