Foto:

IJsbaan in Rijssen blijkt groot succes

RIJSSEN - Nog tot en met zaterdag 4 januari 16.00 uur kan er geschaatst worden. Maar wat hebben de kinderen genoten! Alleen maar lachende gezichten en wanneer er toch tranen in het spel kwamen dan was dit van korte duur. Achteraf was het een goede keuze om de baan overdekt te maken, omdat er toch relatief veel dagen zijn geweest met regen en/of veel wind. Op de ijsbaan waren de condities prima in ieder geval.

Vrijdag 13 december werd de baan geopend door onze burgemeester en voormalig olympisch schaatskampioen Gianni Romme. De eerste week is gestart met het schoolschaatsen wat een groot succes was. Maar liefst 1200 kinderen hebben via hun school gratis kennis kunnen maken met het schaatsen op echt ijs.

Er zijn daarna optredens geweest van de Boogie Kearls, ijsprinsesshow, radio 350, diverse koren zoals Pursang. De Coca-Cola truck op maandag 16 december bracht ook veel extra kinderen en ouders naar de ijsbaan. Een kinderdisco en dj-wedstrijd en after Christmas party door DJ Lilmiss brachten extra gezelligheid op het ijs.

Voor de bedrijven was er op maandag 16 en dinsdag 17 december een curlingcompetitie. Uiteindelijk kwam er op maandag 23 december een winnaar naar voren. Het team van Bordan bleek voor de andere 11 teams net iets te sterk. De deelnemers waren fanatiek en erg te spreken over de organisatie die in handen was van schaats- en skeelervereniging Rijssen.

Diverse optredens en bijna zesduizend bezoekers later kan men stellen dat dit HABI-initiatief een groot succes was. De komende maanden zal de werkgroep die bestaat uit HABI en Horeca en Schaats- skeelervereniging inventariseren of er weer voldoende draagvlak is bij de bedrijven en gemeente om volgend jaar weer een ijsbaan neer te zetten in het centrum van Rijssen.

Verbeterpunten?

Graag wil de HABI/Winkelen in Rijssen weten waar er nog verbeterpunten liggen of wat er juist erg sterk was.

Men kan hiervoor een mailtje sturen naar info@winkeleninrijssen.nl

Rijssen op 't IJs is een initiatief van HABI/Winkelen in Rijssen, horeca en Schaats- en Skeelervereniging Rijssen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden