Foto:

Amateurschilders exposeren in het Kulturhus Holten

Holten - Tien amateurschilders en -schilderessen werken elke week op de grote zolder bij Gerverdink-Nijhuis aan de Dorpsstraat onder de enthousiaste leiding van Tineke Hitman, kunstenares uit Almelo. Zij stellen hun werk tentoon in het Kulturhus.

Wat is er te zien? Een breed scala aan stijlen komt uit hun penselen : Een strandovergang in de stijl van de Haagse school, een groot doek opgebouwd uit verf en papierknipsels of abstract werk. De Rotterdammer Henk Los heeft de containerhaven in avondlicht weergegeven. Ieder heeft een eigen stijl, daartoe gestimuleerd door Tineke Hitman. Er wordt werk nageschilderd van bekende kunstenaars of een eigen ontwerp gemaakt. Een bijzondere schilderes is Gerdien Stobbe. Zij maakt kleurrijk werk, ook nu ze een zware ziekte heeft. Zij verdient een ereplekje. Verder doen mee: Ans Schimmel, Anna Krikke, Esther Oude Munnik, Theo Aarsen, Henny van Wieringen, Gonny van Vuuren, Marjolein Lunshof, Henk Los en Piet Veenstra.

Te zien van 13 december tot en met 31 januari in het Kulturhus. Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 10.,00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Zie ook www.tinekehitman.nl

Meer berichten