Scholieren Pius X College krijgen gastles van Ambassadeur van de Zorg

Rijssen - Tweedejaars bbl-, kbl- en tl-scholieren van het Pius X College in Rijssen kregen deze week een gastles van Ambassadeurs van de Zorg Mariet Koning en Marleen Ikink.

Zij gaven de scholieren een inkijkje in hun werk en gingen in gesprek over de veelzijdigheid van het werk in zorg en welzijn. Dit om de toekomstige studenten te laten zien wat het werk in de sector inhoudt en hen te enthousiasmeren voor een vervolgopleiding voor één van de werkvelden.

Als je jong bent, is het soms best lastig een keuze te maken voor je studiepakket of vervolgopleiding. Zeker als je niet precies weet wat het werk in een sector inhoudt.

De sector zorg en welzijn is de grootste sector van Nederland. Om leerlingen een beter beeld te geven van de sector geven ruim 60 'Ambassadeurs van de Zorg', onderdeel van de landelijke campagne Ik Zorg, gastlessen op middelbare scholen verspreid over het hele land.

De groep ambassadeurs bestaat uit jonge zorg- en welzijnsprofessionals met uiteenlopende beroepen en opleidingen in zorg of welzijn. Want wie kunnen beter uitleggen waarom het werken in de sector zo bijzonder is, dan de mensen die dit iedere dag doen? Mariet en Marleen zijn twee ambassadeurs van de zorg.

Mariet is activiteitenbegeleider en coördinator muziek: "Tijdens mijn opleiding was weinig aandacht voor de ouderenzorg. Gelukkig heb ik tijdens een maatschappelijke stage zelf kunnen ervaren hoe bijzonder het werken in de ouderenzorg is. Mijn enthousiasme is in de loop van de jaren alleen maar vergroot. Dat enthousiasme deel ik graag met de jongeren die nú een keuze moeten maken voor een opleiding of beroep."

"Je krijgt zoveel terug in het contact met cliënten, patiënten en hun netwerk. Dat hoop ik scholieren mee te kunnen geven tijdens de gastlessen", vult Marleen HBO-V – wijkverpleegkundige en zorgbemiddelaar aan."

De gastlessen van de Ambassadeurs van de Zorg sluiten goed aan bij de visie van het Pius X College. Decaan René Remie licht toe: "Om loopbaancompetenties te kunnen benutten en ontwikkelen is een praktijkgerichte, dialogische en vraaggerichte leeromgeving nodig. De gastlessen zorg en welzijn dragen hier een steentje aan bij."Over Ambassadeurs van de Zorg en de landelijke Ik Zorg-campagne

Het programma 'Ambassadeurs van de Zorg' is een initiatief van CNV-Jongeren en maakt onderdeel uit van de landelijke Ik Zorg campagne. Deze campagne is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werknemers- en werkgeversorganisaties en beroepsverenigingen in de sector Zorg en Welzijn en is onderdeel van een brede aanpak om personeelstekorten in Zorg en Welzijn terug te brengen. Meer informatie over de campagne vind je op www.ontdekdezorg.nl.

Download hieronder het artikel in Word


Artikel in word

Geen berichten meer ontvangen van ons? Klik hier

Meer berichten