Foto: Shutterstock

Laagste prijzen Postcodeloterij vallen in Rijssen-Holten

Rijssen/ Holten - Hoe groot is de kans dat een inwoner van Rijssen-Holten een grote prijs van de Postcodeloterij wint? Volgens Bart-Jan van Centrum voor Geldzaken niet zo groot. Hij zocht dit uit en komt tot de conclusie dat in Rijssen-Holten de prijzen met de laagste waarden vallen. 

"Ik ben afgelopen tijd voor mijn site centrumvoorgeldzaken.nl bezig geweest met een interessant eindejaars onderzoek naar de opbrengsten van de Postcodeloterij," geeft hij aan. "Hiervoor heb ik alle prijzen en postcodes geanalyseerd van de afgelopen 5 jaar. Deze data heb ik uiteengezet per gemeente en per provincie zodat ik in kaart kan brengen welke gemeentes het meest of minst naar rato hebben gewonnen en de totale waarde van deze prijzen. De geanalyseerde data is afkomstig van de officiële maandelijkse trekkingsuitslagen van de Postcodeloterij, en de waardes van fysieke prijzen en geldbedragen zijn handmatig opgehaald."

Er is uitgezocht hoeveel gewonnen prijzen per 1000 inwoners in Overijssel in de afgelopen vijf jaar zijn gevallen. Daarnaast is toegelicht waar in verhouding de meeste en minste prijzen worden gewonnen.

In Rijssen-Holten werd gemiddeld aan prijzen uitgekeerd: 1.059,46 euro aan waarde per 1000 inwoners. Er vielen 40,27 prijzen per 1000 inwoners.

Wat opvalt in het onderzoek in Overijssel:

- De meeste prijzen worden gewonnen in de gemeente Tubbergen.
- In de gemeente Steenwijkerland heeft de hoogste prijzen gewonnen.
- De gemeente Kampen heeft de minste prijzen gewonnen per 1000 inwoners.
- In de gemeente Rijssen-Holten werden de prijzen met de laagste waarde gewonnen.

Het onderzoek van heel Nederland is te vinden op:
https://www.centrumvoorgeldzaken.nl/gewonnen-geld-nederland/

En het provinciale onderzoek voor Rijssen-Holten is te vinden op:
https://www.centrumvoorgeldzaken.nl/gewonnen-geld-overijssel/

 

Meer berichten