Alpha-cursus in Ontmoetingskerk

RIJSSEN - Eind januari start in de Ontmoetingskerk weer een nieuwe, inmiddels al aardig bekende, Alpha-cursus.

Op zoek naar antwoorden in je geloofsleven, weten wat God in jouw leven kan doen. Of ken je er helemaal niets van en eigenlijk wel nieuwsgierig naar die God van het christelijk geloof? Dan is de (overigens geheel kosteloze) Alpha-cursus misschien wel wat voor jou!

Diensten

Op zondag 15 december zal er in de beide diensten van de Ontmoetingskerk aandacht zijn voor de Alpha-cursus. Je bent van harte welkom in de ochtenddienst om 09.30 uur. Maar kom je liever 's avonds, zorg dan dat je om 19.00 uur aanwezig bent in onze kerk aan de Boomkamp 4. 
Ervaring

Om je een beetje een beeld te geven hoe je de Alpha-cursus zou kunnen ervaren, delen we hieronder het verhaal van een oud-deelnemer: 
"De Alpha-cursus, dat is toch zo'n soort bijbelstudie voor jonge blije gelovigen? Dat was tenminste altijd het beeld dat ik er bij had.
Het was in elk geval vast niet voor mensen zoals ik, die wèl hun leven.


lang met kerk en geloof zijn opgevoed, maar waarvan de helft nog niet is blijven hangen en waar er van trouw kerkbezoek nou niet bepaald meer sprake van is.
En toen kwam ik Marieke tegen van het Alpha-team. Lang verhaal kort: ik ging het tóch een keer proberen. En zo kon het zijn dat ik twee jaar geleden op een dinsdagavond onzeker de kerk binnenstapte voor een Alpha-avond. Eén avond werden er uiteindelijk negen…jaja, ik heb de complete cursus gevolgd, met als bonus het weekend!


Wat een geweldige avonden heb ik gehad. Zo heb ik veel nieuwe mensen leren kennen: van niet-gelovigen (écht waar!) tot doorgewinterde gelovigen en van katholieken tot randkerkelijken als ik zelf. En wat heb ik veel geleerd!! Het is echt een prachtige ontdekkingstocht (of verdiepingsslag, al naar gelang van toepassing) aan de hand van de verschillende basisbeginselen van het geloof. Open en persoonlijke gesprekken die echt ergens over gaan, voorafgegaan door een fijn (voor ons gekookt) maaltje. Met ruimte voor humor en kritiek, met serieuze onderwerpen en een stuk wederzijdse kwetsbaarheid. En dit alles maakte dat er in no-time een onderlinge verbondenheid kon groeien, met mensen, die ik kort daarvoor nog nooit van mijn leven had gezien

Kortom, het was een bijzondere en waardevolle geloofsbeleving!"

Informatie- en kennismakingsavond
Op dinsdag 17 december 2019 is er een informatie- en kennismakingsavond in de kerk. Vanaf 19.30 uur staat de koffie voor je klaar en is er gelegenheid om in een geheel relaxte sfeer samen eens van gedachten te wisselen. Je kunt je deze avond natuurlijk ook gewoon opgeven! Welkom!

Kijk voor meer informatie op onze site: www.ontmoetingskerkrijssen.nl/verenigingen/alpha of mail naar: alpha@ontmoetingskerkrijssen.nl

Meer berichten