Wilma Klaasses: "Een puur en eerlijk product. Kleurstoffen en conserveringsmiddelen zijn in ons bedrijf niet te vinden." (Foto: Henk Eertink)
Wilma Klaasses: "Een puur en eerlijk product. Kleurstoffen en conserveringsmiddelen zijn in ons bedrijf niet te vinden." (Foto: Henk Eertink) (Foto: Henk Eertink)

'Bij Ôans maken we het lekkerste ijs'

"Verse volle melk, verse slagroom en verse vruchten: daarmee maken we bij ijsboerderij Ôans het lekkerste ijs," zegt Wilma Klaasses. "Dit begint bij onze eigen koeien. Door ze goed te verzorgen, produceren ze de beste melk. Met deze romige melk maken we op ambachtelijke wijze en vol passie heerlijk ijs. Een puur en eerlijk product. Kleurstoffen en conserveringsmiddelen zijn in ons bedrijf niet te vinden."

Dijkerhoek - In een maatschappij waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, draagt men bij Ôans een steentje bij. Men maakt gebruik van zonnepanelen om het ijs duurzaam te produceren. Wilma: "Onze koeien lopen in een moderne stal die van alle gemakken is voorzien. Deze stal voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij." De stal is voorzien van een speciale roostervloer om de emissie van ammoniak te reduceren. In de stal hangen koeborstels voor het welzijn van de dieren. De koeien hebben ruime ligboxen. En natuurlijk lopen de koeien van het vroege voorjaar tot het najaar in de wei.


"Wij leveren boerenroomijs met verse room, boerenyoghurtijs met verse yoghurt en boeren kwarkijs met verse kwark in diverse smaken. Daarnaast bieden we lactose-, suiker- en glutenvrij ijs aan in diverse smaken," vertelt Wilma. "Naast al onze ijssoorten beschikken we over een uitgebreid assortiment aan ijstaarten. Bijzonder geschikt om tijdens de feestdagen uw gasten te verrassen met een overheerlijk dessert." Er zijn vijftien verschillende soorten ijstaarten in diverse maten op voorraad. Dit jaar heeft men nieuw in het assortiment de koffiekaramelstam, gemaakt van koffieroomijs met karamelsaus. "Maar ook onze vertrouwde smaken zoals 'boerenjongens op zien zundags', aardbeienroomijstaart, yoghurtbosvruchtenijstaart of Dame Blanche. Wilt u wat anders op tafel zetten, denk dan eens aan Monchouroomijstaart of Licor 43 roomijstaart." Er zijn ook 1 persoonsijstaartjes in diverse smaken zoals Griekse yoghurt passievrucht en bastogne. Ook heeft men een 1 persoonsijstaartje speciaal voor kinderen. Daarnaast is er voor de particuliere verkoop keuze uit ongeveer zestig smaken in literbakken. "U kunt bij ons terecht voor onder meer vanille, aardbeien, stracciatella, hazelnoten, maar ook voor bosvruchten cheesecake, lemon crumble, caramelzeezout of after eight roomijs."

Op de website www.ijsboerderijoans.nl kan men het gehele assortiment bekijken. Men kan ijstaarten bestellen, maar dat hoeft niet. Men heeft een zeer ruime voorraad ijstaarten. De gehele maand december is ijsboerderij Ôans dagelijks geopend (met uitzondering van zon- en feestdagen) van 9.00 tot 17.00 uur.

IJsboerderij Oans is te vinden aan de Maneschijnsweg 36 in de buurtschap Dijkerhoek bij Holten. In de winkel kan men pinnen.

Meer berichten