Jongerenwerk in Rijssen en Holten zet zich in voor Serious Request

Rijssen/ Holten - Het jongerenwerk in Holten van ViaVie Welzijn en Stichting Specifiek Jongerenwerk Pand 11 uit Rijssen slaan de handen ineen en gaan in beide kernen diverse acties opzetten om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request: the Lifeline.

Het doel van Serious Request

Serious Request zet zich dit jaar samen met het Rode Kruis in voor slachtoffers van mensenhandel. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico.

Mensenhandel komt overal ter wereld voor, ook in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.

Het Rode Kruis leert kwetsbare jongeren hoe ze uit de handen van mensenhandelaren blijven. Vrijwilligers geven voorlichting tijdens publieke bijeenkomsten, via individuele gesprekken en door het verspreiden van folders aan kwetsbare groepen. Ook traint het Rode Kruis docenten en hulpverleners om mensenhandel beter te leren herkennen, zodat ze slachtoffers beter en eerder kunnen helpen.

De komende twee weken zullen zowel Pand 11 in Rijssen als Hole-10 in Holten allerlei acties opzetten om geld in te zamelen voor Serious Request. De gemeentelijke jongerencampagne #BBTY ondersteunt de beide organisaties in hun acties.

De acties in Rijssen door Pand 11

In de week van maandag 9 december kan er op diverse manieren bij Pand 11 gedoneerd worden voor Serious Request.

De meiden van het meidenwerk staan de hele week in de keuken om de lekkerste cakejes en taarten te bakken voor de verkoop. De meiden verkopen zowel binnen hun eigen netwerk, maar ook zullen ze in de stad te vinden zijn om daar de heerlijkste baksels te verkopen voor het goede doel.

De jongeren die deelnemen aan de Twente Cup zijn deze week ook in het centrum actief, waar je voetbal skills getest kunnen worden: Hoe snel gaat jouw bal? Voor een kleine bijdrage kan er geschoten worden in het snelheidsdoel. Uiteraard ontbreekt de kraam met verkoop van warme chocolademelk hierbij niet. Tijdens de opening van de schaatsbaan in het centrum van Rijssen zijn de jongeren van Pand 11 ook aanwezig, om te collecteren voor Serious Request.

De acties in Holten door Hole-10

Vanaf maandag 9 december worden door Hole-10 ook diverse acties uitgezet om geld op te halen.

Als eerste worden de komende maand alle inbrengsten van de barverkoop in het jongerencentrum rechtstreeks in de pot voor Serious Request gedaan. Iedereen is tijdens openingstijden welkom voor een kopje koffie of glaasje fris, maar doneren in de vrije giften pot is ook mogelijk.

Ook zullen jongerenwerkers en jongeren de komende 2 weken overal in Holten te zien zijn met de ViaVie bakfiets. De jongeren zullen langs de deuren gaan om flessen op te halen voor het statiegeld.

Als laatste zal het jongerenwerk op vrijdag 20 december van 13.00 tot 17.30 uur te vinden zijn op de markt in Holten. Met gezellige marktkramen, goeie muziek, warme chocolademelk en een mooie verloting hopen de jongeren van Hole-10 deze middag veel geld op te halen. Met dank aan medewerking van de Koff kunnen ook in Holten de voetbalskills getest worden via een snelheidsdoel.

Aanbieden cheque door jongerenwerk

Op zondagavond 22 december zal het jongerencentrum Hole-10 vanaf 22.00 uur geopend zijn met een winterbarbecue. Gezamenlijk vertrekken jongeren en jongerenwerkers dan rond 1.30 uur 's nachts naar Smidsbelt in Holten, waar 3FM een cheque-point houdt en de DJ's langskomen lopen. Men hoopt daar een mooie cheque te kunnen overhandigen, met de gezamenlijke opbrengsten van de acties van Pand 11 en Hole-10.

Meer informatie

Meer informatie over de acties van het jongerenwerk of doneren aan de acties van het jongerenwerk? Neem dan contact op met één van de jongerenwerkers:

Pand 11, Rijssen: Tom Vissers (06 30 26 41 64)

Hole-10, Holten: Lex Harmeling (06 45 90 02 54)

Meer berichten