Foto:
Sport

Spinningmarathon KiKa

Rijssen - Na drie succesvolle edities van de Spinningmarathon Rijssen wordt op zaterdag 18 januari de vierde editie gehouden. Jaarlijks wordt er met de Spinningmarathon geld ingezameld voor een goed doel.

Deze keer komt de opbrengst ten goede aan Stichting KiKa, een stichting die zich inzet voor kinderen met kanker. Door middel van vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinkderkanker streeft Stichting KiKa naar het verminderen van pijn, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd voor kinderen met kanker. Elke dag sterft er in Nederland een kind aan kanker. Dit moet en kan anders.

Medeorganisatoren van de Spinningmarathon Rijssen Edwin en Karin Seppenwoolde voelen zich zeer verbonden met dit doel en zijn dankbaar dat deze vierde editie in het teken van Stichting KiKa staat. Hun dochter Fay (nu 7 jaar) kreeg in 2014 de diagnose leukemie. Een heftige periode met behandelingen en chemotherapie volgde. Gelukkig is Fay nu gezond en bijna vijf jaar kankervrij. Om dit te vieren en om meer kinderen met kanker een gezonde toekomst te kunnen bieden zal Edwin in juni de Giro di Kika in Italië fietsen en hoopt een prachtig bedrag te kunnen schenken aan Stichting KiKa.

De Spinningmarathon Rijssen hoopt hier een mooie bijdrage in te kunnen leveren en de organisatie heeft zich daarom ten doel gesteld om 15.000 euro op te halen. Hiervoor wordt er een marathon van maar liefst 7 uur gehouden in uitgaanscentrum Lucky in Rijssen. Iedereen is welkom om zich in te schrijven voor één of meerdere uren op de spinningfiets. De fietsers kunnen zich laten sponsoren door vrienden, familie en kennissen. De deelnemers die het hoogste sponsorbedrag weten op te halen winnen mooie prijzen, zoals een Siemens koffiemachine ter waarde van 450 euro of een dinercheque voor een heerlijk avondje uit. Uiteraard kan er ook vrij gedoneerd worden. Inschrijven, sponsoring en donaties kunnen gedaan worden via www.spinningmarathonrijssen.nl.

De organisatie is blij dat de sponsoren van het eerste uur weer belangeloos hun medewerking hebben verleend. Zo heeft Lucky Rijssen de locatie verzorgd, sportschool Trisport en Fitness Occasions de spinningfietsen geleverd en heeft ReCreate de website vorm gegeven. Daarnaast dankt de organisatie alle andere sponsoren voor hun geldelijke bijdrage.

Meer berichten