Joris Linssen bij zijn kerstboom.
Joris Linssen bij zijn kerstboom. (Foto: Stijn Ghijsen)

Warme Kerst in bibliotheek met Joris' Kerstboom

Rijssen/ Holten - Joris’ Kerstboom staat van 9 t/m 24 december in de Bibliotheek Rijssen en in de Bibliotheek Holten. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In de Bibliotheek Rijssen en de Bibliotheek Holten kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Vanaf 9 december kunnen bibliotheekbezoekers een kerstbal met daarop een mooie gedachte in de boom hangen. Zo kun je een reddende engel bedanken, of een hechte vriendschap vieren. Het begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’ Dat kan leiden tot mooie gesprekken bij de boom. Joris’ Kerstboom wordt zo een waardevolle ontmoetingsplaats in de dagen voor Kerst. In beide bibliotheken zijn bibliotheekmedewerkers aanwezig om mensen te helpen en een luisterend oor te bieden. Iedereen is welkom om iets in de boom te hangen en te praten met andere aanwezigen.

Landelijke actie

Bijna 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan deze sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien in welke steden Joris’ Kerstboom staat.

Meer berichten