Rode Kruis Twente zoekt

Rijssen/ Holten - De vrijwilligersorganisatie wil graag kennismaken met nieuwe mensen voor het districtsbestuur in Twente om alle activiteiten waar het Rode Kruis bij ondersteunt in goede banen te leiden.

"Het Rode Kruis is een vrijwilligersorganisatie, die mensen in nood helpt", legt vrijwilligersmanager Marja de Reus uit. ''Dat gebeurt om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen we met heel veel vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid."

Nederland is opgedeeld in een aantal districten. Ieder district bestaat weer uit afdelingen of werkgebieden. In een district en ook in een afdeling is een bestuur actief om alles in goede banen te leiden. En nu is het Rode Kruis in Twente dus op zoek naar nieuwe bestuursleden voor het districtsbestuur. Er is in ieder geval ruimte voor een nieuwe secretaris en ook voor een bestuurslid Communicatie en Fondsenwerving. Ook voor vrijwilligers met kennis van het onderwijs is plaats. Marja de Reus hoopt dat mensen zich aanmelden voor het districtsbestuur. Want Rode Kruis vrijwilliger zijn is hartstikke leuk, vindt De Reus. ,,Je kunt echt iets betekenen voor mensen in nood. En bestuurswerk bij het Rode Kruis staat ook nog eens mooi op je CV!"

rodekruis.nl/vacatures

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden