Links aan tafel: Riet Beerlage en Jos van Veen. Rechtsachter Lenie Hilberink, rechtsvoor Janny Oosterbaan. (Foto: Van Gaalen Media)
Links aan tafel: Riet Beerlage en Jos van Veen. Rechtsachter Lenie Hilberink, rechtsvoor Janny Oosterbaan. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media)
Sport

'Bij onze bridgeclub is gezelligheid troef'

Bij Bridgeclub Voor Ons Plezier in Rijssen is gezelligheid troef, zo zeggen bestuursleden Riet Beerlage, Janny Oosterbaan, Lenie Hilberink en Jos van Veen stellig. "Bij sommige bridgeclubs gaat het alleen om de winst. Dat is bij onze verenging zeker niet het geval", aldus Jos. "Bij ons is het gewoon altijd gezellig bridgen, wij spelen voor ons plezier."

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

RIJSSEN – De bridgeclub is op 6 maart 1996 opgericht als De Sigaar door Jan Molhelmines en Jeanne Lammers. Het was bedoeld om niet-rokende bridgespelers een plek te geven waar helemaal niet werd gerookt. "Met zestien leden zijn zij begonnen en in 2000 waren er al 50 leden, waarna een ledenstop werd ingesteld", zegt Jos. "We willen niet met meer dan zestien tafels spelen."

Sociale contacten

"Bridgen is goed voor de hersenen. En voor de sociale contacten, want je leert nieuwe mensen kennen", aldus Janny. "Bij onze vereniging hebben we belangstelling voor alle spelers: bij ziekte sturen we altijd een kaartje." Naast het vele en gezellige bridgen is er twee keer per jaar een buffet bij de bridgeclub. "Dat doen we bij de start van het nieuwe jaar en aan het eind van het bridgeseizoen in april", vertelt Jos.

Momenteel heeft de club 26 leden, zij komen wekelijks in de middaguren samen bij het Parochiehuis aan de Rozengaarde. "Het is een bewuste keuze om woensdagmiddag te bridgen", vertelt Riet. "Dit doen wij voor mensen die 's avonds de deur niet meer uit willen of durven. Nieuwe spelers worden meteen opgenomen en voelen zich snel thuis." Lenie: "Het is kleinschalig, laagdrempelig, gezellig en fijn voor beginners. Voor hen zijn wij een goede club om te beginnen. Er zit geen druk op om het niveau zo snel mogelijk te verhogen. Mensen kunnen rustig wennen aan het spel."

Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur kan er naar hartenlust gebridged worden. Jos: "Leden vallen af, hoe het triest het ook is, door ziekte of overlijden. Verder zijn leden gebleven, er is nog niemand weggegaan omdat het niet beviel. Nieuwe leden, ook jongere spelers, zijn van harte welkom."

Kennismaken

"Belangstellenden kunnen vrijblijvend kennismaken met de club", aldus voorzitter Janny. "Maar zij moeten wel even van tevoren aangeven dat zij komen. Daarvoor kunnen zij bellen met mij via 0547- 36 20 49 of secretaris Lenie Hilberink via 0547-38 23 02. Iedereen is van harte welkom."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden