Boef populairste hondennaam in Oost-Nederland

Rover.com onthult de populairste hondennamen van 2019, gebaseerd op de data van meer dan twee miljoen huisdiereigenaren Boef is de populairste hondennaam in Oost-Nederland, gevolgd door Noa en Bink Grote regionale verschillen in populaire hondennamen Rover.com introduceert de Dog Name Generator voor inspiratie bij het vinden van een naam voor de viervoetige vriend

Rover.com, 's werelds grootste netwerk van huisdieroppassers en hondenuitlaters, publiceert vandaag de populairste hondennamen van 2019. De lijst is gebaseerd op gegevens van meer dan twee miljoen huisdierbezitters wereldwijd, waaronder een groot aantal uit Nederland.

Het rapport gaat onder meer in op trends bij Nederlandse honden, zo blijkt in Oost-Nederland 'Boef' de meest populaire hondennaam te zijn. Rap gevolgd door 'Noa' en 'Bink'.

Ook is te zien dat de top 20 van Nederlandse hondennamen vrijwel gelijk is aan de top 20 van Nederlandse babynamen. Een andere trend dit jaar is de opkomst van de 'artiestennamen'. Dankzij het officiële Rembrandtjaar is dit jaar 'Rembrandt' in de lijst met hondennamen beland (286e plek) en 'Jackie', naar voetbalster Jackie Groenen, staat ook hoog op de lijst (28e plek).


Boef populairste hondennaam in Oost-Nederland, Luna beneden de rivieren
In Oost-Nederland staat 'Boef' met stipt op nummer 1 wat betreft populaire hondennamen. Nummer 2 gaat naar 'Noa' en 'Bink' staat op nummer 3. Opvallend is dat er best nog wel wat regionale verschillen te vinden zijn. Zo staat 'Luna' beneden de rivieren op nummer 1 en rennen in Amsterdam vooral viervoeters rond die naar de naam 'Ollie' luisteren.


Top 10 hondennamen Oost-Nederland

Boef, Noa, Bink, Seppo, Suus, Lizzy, Jack, Pablo, Rosa, Rakker.


Klassiekers zijn altijd goed
In de afgelopen tien jaar zijn er in Nederland in zowel in de top 10 voor hondennamen als de top 10 voor babynamen vrijwel geen wijzigingen geweest. Je zou dus kunnen zeggen dat Nederlanders graag vasthouden aan hun klassiekers.


Top 10 hondennamen voor Nederlandse pups in 2019

Max, Luna, Lola, Bella, Pip, Bobby, Charlie, Tommy, Bo, Cooper.

Meer berichten