Foto: Dick Soepenberg/ Sportfoto.nl

Gerrit Pluimers is 60-jarige jubilaris AWV de Zwaluwen

Enter - Voor de de algemene ledenvergadering van de Almelose Wielervereniging de Zwaluwen is Gerrit Pluimers uit Enter gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap van de vereniging. Oud Zwaluwlid en nu wethouder in Almelo Arjen Maathuis speldde hem de clubspeld op en sprak de jubilaris toe.

De vijfenzeventigjarige Pluimers vroeg op zijn 15e in 1960 zijn eerste licentie aan bij de Almelose club. Iin de jaren volgend werd hij enkele keren clubkampioen op de weg mede door zijn fantastische sprint. Ook buiten de clubwedstrijden was hij een gevreesd renner.

Maar helaas ging niet alles over rozen… We zien tegenwoordig vaak bij wedstrijden dat er renners gewond raken bij valpartijen, en ook op televisie zien we dat er vaak ernstige valpartijen zijn bij grote rondes. Helaas is ook Gerrit op 17-jarige leeftijd tijdens een wielerwedstrijd ernstig ten val gekomen. Hij kon een stilstaande auto niet meer ontwijken. Een jaar later stopte hij met wielrennen, maar nooit kon hij het wielervirus van zich afschudden. Hij werd amateur, en later fietste hij met veel plezier bij de veteranen en was met broer Johan een veel geziene renner in de regionale wedstrijden.

Natuurlijk is Gerrit niet alleen bijzonder voor de club vanwege zijn sportieve prestaties, maar vooral ook vanwege zijn hart voor de club. In wat het eerste clubhuis van de Zwaluwen had moeten worden stak hij veel werk in het opknappen. Samen met enkele andere renners ging Gerrit hier dus vaak aan de slag. Een prachtig clubhuis, dat was hun doel. Maar toen het klaar was, verkocht de boer het…

Jaren later stak hij toch weer de handen uit de mouwen voor het eerste clubhuis aan de Sumpel. Zijn wielrennersmentaliteit komt ook hier weer naar boven: na vallen, kun je altijd weer opstaan.

Gerrit, 75 en stil going strong is nog actief binnen de wielersport. Als sportmasseur kneed hij nog enkele regionale sporters de spieren en als het kan stapt hij nog graag op de fiets.

Meer berichten