Gratis schaatsen voor basisscholieren tijdens Rijssen op 't IJs

RIJSSEN - Het is IJstijd! Tijd om te gaan schaatsen met het hele gezin. Kinderen kunnen hun klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes meebrengen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond! Dus kom naar Rijssen op 't IJs in december, want vanaf 13 december is men open.

Goed nieuws: kinderen tot en met 12 jaar kunnen dankzij ijstijd! na het schoolschaatsen (met korting) nog een keer schaatsen bij een vereniging of ijsbaan als ze een unieke code verzilveren op ijstijd.schaatsen.nl.

Gelukkig telt Nederland steeds meer (tijdelijke) ijsbanen. Het jeugdprogramma IJstijd!, opgezet door de KNSB samen met vele partners, is bedoeld om kinderen vaker te laten schaatsen. De belangrijkste pijler van IJstijd! is het schoolschaatsen: Er zullen 250.000 kinderen gaan schaatsen.
Op de ijsbaan, die wordt aangevroren door Rabobank Rijssen-Enter worden er aan verschillende groepenvan de basisscholen in Rijssen schaatstrainingen gegeven door trainers van het schaatsteam van Reggeborgh.

Via lespakketten en schoolschaatslessen krijgen basisschoolkinderen vaak een eerste echte kennismaking met de puur Hollandse schaatssport. Ook dit seizoen ontvangen zij na hun schaatsles bij Rijssen op 't IJs een brief met daarin een unieke code die hen de gelegenheid biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan
schaatsen. Verzilveren kan via ijstijd.schaatsen.nl. Zo kunnen de kinderen laagdrempelig extra schaatsplezier beleven. Hopelijk brengt dit weer nieuwe talenten voort, die later in de voetsporen van Kjeld Nuis, Ireen Wüst of Suzanne Schulting kunnen treden.

Meer bewegen
IJstijd! speelt in op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Schaatsen staat voor plezier op het ijs, coördinatie, kracht en snelheid. Schaatsen zit in het DNA van de Nederlander. Als het één nacht vriest, dromen velen van toeren op natuurijs en de Elfstedentocht.


In Nederland leren kinderen fietsen en zwemmen en daar hoort natuurlijk ook schaatsen bij. Sinds strenge winters minder vaak voorkomen, is het echter niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd leert schaatsen op natuurijs. De KNSB en haar samenwerkingspartners willen alle kinderen daarom met deze oer-Hollandse sport laten kennismaken op ijs. Ons land telt 23 grote tijdelijke ijsbanen, die vanaf oktober tot april open zijn, en vele tientallen kleinere ijsbanen, die veelal vanaf Sinterklaas tot het einde van de kerstvakantie in de stads- en dorpscentra liggen.


Samenwerking
De KNSB werkt voor IJstijd! samen met vele partijen. De (tijdelijke) ijsbanen, schaatsscholen, schaatsverenigingen en basisscholen spelen een belangrijke rol. Hoofdsponsor KPN is vanaf het eerste begin nauw betrokken geweest bij IJstijd! en is ook in deze editie één van de belangrijkste dragers van deze campagne. De Vereniging ijsbanen Nederland nam vorig jaar mede het initiatief om IJstijd! uit te breiden met de vaste ijsbanen. Rabobank ondersteunt wederom IJstijd! om de lokale verbinding met de schaatsverenigingen te versterken. Daarnaast hebben Daikin, Tonzon, Trachitol en nieuwkomer Reggeborgh en de mediapartner De Telegraaf het jeugdschaatsplan ook omarmd.


Hoofdsponsor 'Rijssen op 't IJs'
Reggeborgh is hoofdsponsor van Rijssen op 't IJs. Twee jaar geleden stapte Reggeborgh in de schaatssport door het sprintersteam van Gerard van Velde, met onder andere de broertjes Mulder, Kai Verbij en Dai Dai Ntab, te sponsoren. Daarbij is de ambitie uitgesproken om de schaatssport in de breedste zin van het woord te sponsoren, vanuit een maatschappelijk doel om zoveel mogelijk (met name) kinderen te laten schaatsen.


Inmiddels is de schaatsploeg flink uitgebreid, maar heeft Reggeborgh samen met de KNSB geïnvesteerd in een touringcar die basisscholen uit Overijssel gratis kan vervoeren naar de ijsbanen in Deventer en Enschede. Ook gaat men in de zomer de basisscholen in Oost-Nederland langs voor het geven van inlineskate clinics. Kortom: Reggeborgh doet er alles aan om de jeugd in Oost-Nederland op een leuke manier kennis te laten maken met schaatsen en inlineskaten.


Reggeborgh maakt het ook mogelijk dat de basisschoolleerlingen van de verschillende scholen uit Rijssen straks gratis kunnen schaatsen. Twee trainers van het schaatsteam Reggeborgh zullen de kinderen een leuke schaatsles geven en na de tijd is er nog wat lekkers voor de kinderen.


Meer informatie
De ijsbaan komt van 13 december 2019 tot en met 4 januari 2020 op het Hoge Wal plein, midden in het centrum van Rijssen. Informatie over openingstijden en entreeprijzen kun je vinden op: www.winkeleninrijssen.nl.

Rijssen op 't IJs is een initiatief van Ondernemersvereniging HABI. Gezellig winkelen in Rijssen centrum.
Voor verdere informatie kan men mailen naar: info@habi-rijssen.nl.

Meer berichten