Foto:
Sport

Team Dinja doet mee aan Alpe d'Huzes

Rijssen - Team Dinja zal donderdag 4 juni voor de tweede keer deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Ruim 2 jaar na het overlijden van Dinja Otten aan de gevolgen van baarmoederhalskanker zal Team Dinja ook in 2020 weer naar Frankrijk afreizen om de Alpe d'huez te bedwingen.

Dit jaar bestaat het team niet alleen uit fietsers, maar ook uit hardlopers. Met in totaal zeven personen probeert Team Dinja een sponsorbedrag van €20.000,- bij elkaar te krijgen door fietsend of lopend de Alpe d'huez te beklimmen. Dit bedrag wordt volledig ter beschikking gesteld aan de Stichting Alpe d'Huzes. Met dit geld financiert de stichting diverse veelbelovende onderzoeken om deze vreselijke ziekte te kunnen bestrijden. Het uiteindelijke doel is om steeds meer mensen die getroffen zijn door kanker te kunnen genezen.

Team Dinja bestaat naast directe familieleden van Dinja ook uit andere leden die in hun nabije omgeving met deze ziekte in aanraking zijn gekomen. De zwager van deelnemer Harry van Brussel, Henk Wessels maakt op dit moment ook gebruik van een nieuwe immunotherapie om zijn ziekte te bestrijden. Immunotherapie helpt het afweersysteem om kanker aan te vallen. Deze therapie is een nieuwe, veelbelovende therapie die mede mogelijk is gemaakt door het geld wat de stichting Alpe d'Huzes in de loop der jaren heeft verzameld. Een behandeling met immunotherapie kost ruim €20.000,-

Team Dinja is dus volop bezig met diverse sponsoracties om zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen. Zo heeft het met hulp van Bakkerij Tijink al bijna 1000 grote Rijssense Hartjes verkocht.

Verder verkoopt Team Dinja dankzij Buenos Vinos ook heerlijke wijnen voor de feestdagen. En op oudejaarsdag worden er bij Jan Aolbert oliebollen verkocht voor het goede doel!

Alle acties zijn te volgen op de eigen facebookpagina; https://www.facebook.com/Alpe-DHuZes-Team-Dinja
Op deze manier hoopt Team Dinja het streefbedrag van €20.000,- binnen te halen.

Sponsoring van Team Dinja is ook mogelijk zonder deel te nemen aan een van deze acties. Het is ook mogelijk om rechtstreeks geld te donder via deze website: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Team-Dinja
Uiteraard staat Team Dinja ook open voor andere ideeën met betrekking tot sponsoring. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Jan Dirk Otten op e-mailadres jandirkotten@hotmailcom"

www.opgevenisgeenoptie.nl

Meer berichten