Na een spannende eindstrijd toch de volle winst. Foto: Mintonette
Na een spannende eindstrijd toch de volle winst. Foto: Mintonette (Foto: )
Sport

Toch winst voor volleybalvrouwen

De volleybaldames van Mintoentte konden na afloop opgelucht adem halen: toch winst voor Dames 3 na een moeizame pot.

door Frank Fridrichs

Holten - Het volleybalteam Dash uit Vorden kwam vrijdagavond voor de competitie op bezoek in sporthal 't Mossink.

Het nieuwe en jonge Dames 3 van Mintonette kwam tegenover een net zo jong team te staan. Op de ranglijst was het verschil ook maar één punt en met het inspelen zag je al dat Dash technisch goed was, dus geen ruimte voor fouten deze avond.

De eerste set kwam Mintonette Dames 3 erg goed uit de startblokken. Met de instelling en goede uitvoering dat er geen bal de grond mocht raken, kwam Dash niet in haar spel. Met mooie rally's en uitstekende services pakte Dames 3 deze set met 25-17.

Meteen in de tweede set liet Dash zien dat zij het spelletje ook beheerste, want Holten kwam achter te staan. Met vlagen lieten deze twee prachtige teams mooi volleybal zien. Helaas slopen bij Dames 3 fouten in het spel, aanvalsdruk en servicedruk vielen weg en Dash begon steeds beter te spelen. Wat Dames 3 ook probeerde, ze konden niet voorkomen dat de gasten uit Vorden deze set pakten met 22-25.

De start van de derde set was weer voor Dash. Doordat Dames 3 gewoon wat lengte mist bij het blokken van de aanvallen van Dash konhet Dashteam punten scoren.
De dames uit Holten konden niet voorkomen dat zij steeds tegen een achterstand aankeken, maar gedurende de set zag je dat Mintonette iets beter begon te spelen. Langzaam kropen ze steeds iets dichter bij en door pure vechtlust kwam de stand op 22-22.
Een erg spannende slotfase in deze set.
Holten kon net iets beter de spanning aan en won met 25-23.

Dit spel zette zich voort in de vierde set.
De punten werden nu weer meer zelf gemaakt in plaats van door fouten van de tegenstander. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en met wisselend spel aan beide kanten ging het gelijk op.
Niemand van Dames 3 wilde deze set verliezen, zodat een vijfde set nodig was.
De vier punten bij overwinning van deze set moest worden binnen gehaald om bovenin mee te blijven draaien in de competitie.

Zenuwslopend

Deze wedstrijd was voor de toegestroomde toeschouwers zenuwslopend om te zien maar de vechtlust van Dames 3 maakte veel goed.
En met een ongelofelijke mazzelbal die via de netrand bij Dash op de grond viel, kwam Dames 3 op matchpoint.
De ontlading was groot bij de Holtense vrouwen toen deze werd benut, setstand 25-23. De 3-1 winst was binnen. De komende dinsdagen tijdens de training bereiden de volleybalvrouwen zich weer voor op de volgende wedstrijd.

www.mintonette.nl

Meer berichten