Oudheidkamer Hoolt’n is momenteel druk bezig met het opzetten van een expositie rond het thema ‘bevrijding’. Foto: Oudheidkamer Hoolt'n
Oudheidkamer Hoolt’n is momenteel druk bezig met het opzetten van een expositie rond het thema ‘bevrijding’. Foto: Oudheidkamer Hoolt'n

Oudheidkamer Hoolt'n zoekt 'bevrijdingsmateriaal'

Oudheidkamer Hoolt’n aan de Dorpsstraat 25-27 in Holten is momenteel druk bezig met het opzetten van een expositie rond het thema ‘bevrijding’.

HOLTEN - Deze expositie toont materiaal uit de periode ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, gedoneerd door inwoners uit Holten en omgeving. De officiële opening zal plaatsvinden in januari, maar de expositie is nu reeds te bezichtigen.

Voorafgaand aan de opening van deze expositie is de Oudheidkamer op zoek naar nog meer persoonlijke foto’s en bijzondere voorwerpen uit die periode die inwoners uit Holten voor deze expositie in bruikleen willen geven, om daarmee de expositie te kunnen uitbreiden met wellicht nooit eerder getoond materiaal. Men hoort ook graag het verhaal erachter, zodat met tekst en beeld een gedenkwaardig stukje lokale geschiedenis gepresenteerd kan worden.

Oude spullen van zolder, unieke documenten uit een la of lang bewaarde foto’s van particulieren zou de Oudheidkamer graag tonen tijdens de Bevrijdingsexpositie. Van foto’s en documenten kan een scan of kopie gemaakt worden. Lezers kunnen hun bijdrage aanmelden via oudheidkamer-holten@home.nl of telefonisch via 06-16606704.

Meer berichten