Gerrit Jan Rozendom (rechts) en zoon Geert Jan op het terrein, dat de familie graag wil ombouwen tot een camperpark. Foto: Arne Halman
Gerrit Jan Rozendom (rechts) en zoon Geert Jan op het terrein, dat de familie graag wil ombouwen tot een camperpark. Foto: Arne Halman (Foto: )

Camperpark in Hollands Schwarzwald

"Rijssen kent nog geen camperstelplaats en heeft daaraan dringend behoefte", stelt Gerrit Jan Rozendom, eigenaar van de slipbaan aan de Markeloseweg in Rijssen. Vandaar dat hij op het slipbaanterrein een camperpark wil realiseren.

Rijssen - Rozendom: "Er is wel een camperclub die al jaren op zoek is naar een locatie voor wat extra activiteiten met andere clubs maar nog steeds is men er niet in geslaagd een camperplaats te realiseren." De slipbaan werd eerder verhuurd, maar de huurder koos voor vestiging op het bedrijventerrein.

Rozendom hoopt door het realiseren van 45 camperplaatsen voldoende inkomsten te genereren om de wegvallende huurinkomsten te kunnen opvangen. "Door een camperpark kunnen we ook meer toeristen naar Rijssen trekken die op hun beurt gebruik kunnen gaan maken van het zwembad en terrasjes, restaurants en vele winkels in Rijssen bezoeken. Ik hoop dat hierdoor een toestroom van toeristen ontstaat waarvan iedereen in de gemeente en de middenstand gaat mee profiteren. De gemeente is in een reactie positief over de plannen en de officiële aanvraag is begin november ingediend. Ook de hele buurt is positief over de plannen, bleek bij een buurttreffen."

"Omdat het camperpark in de natuur van het Hollands Schwarzwald is gelegen komt de start van deze plek de omgeving en de regio ten goede. Immers er wordt een bedrijventerrein omgebouwd naar een recreatieve functie. Camperaars houden van rust en dat houdt in dat het lawaai door gierende banden en joelende mensen tijdens rem- en slipproeven tijdens evenementen tot het verleden gaan behoren", benadrukt Rozendom.

Het camperterrein biedt plaats aan 45 campers en 5 stop and go plaatsen. De camperplaatsen zijn groot, naast elke camper komt een behoorlijke grasstrook, er wordt gezorgd voor goede elektrische aansluitmogelijkheid. Het bestaande gebouw beschikt over een ruime kantine. De bedoeling is om in het voorjaar van 2020 het camperpark te openen.

Milieuvriendelijk

Rozendom: "Het legen van vuilwatertanks en toiletten en het afval wordt op zeer efficiënte manier gescheiden in glas, plastic, papier, groenafval en restafval zodat het milieu niet belast wordt." Het gehele terrein wordt middels LED verlichting verlicht.
Het park zal via automatische betaal systemen 24 uur per dag open en bereikbaar zijn waarbij na 22.30 uur alleen gebruik kan worden gemaakt van de stop and go plekken om de rust te waarborgen.

Meer berichten