Foto:

Exposities Kulturhus

Holten - Gedurende de tien jaar dat de VHBK bestaat, is het een traditie geworden om tijdens de EtalageKunstRoute in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus één of twee leden de ruimte te bieden om een solo- of duo-expositie te houden.

Voor de jubileumexpositie zijn de kunstenaars van de afgelopen tien jaar benaderd om nog een keer, maar dan gezamenlijk, een expositie in te richten. Een soort van "The best of" expositie. Drie van deze kunstenaars, Kees Stoop, Herman Gazan en zeer onlangs Riemko Berends zijn helaas overleden, maar ook van hen is werk te zien tijdens deze expositie. De andere kunstenaars zijn: Dirk van Brink – Martien van der Heijden – Inge Krebbers - Wim Kwakernaak - Henk Mulder - Gerrie Oplaat - Sophia de Vries - Hans Wissink.

Tevens is in de expositieruimte in het souterrain van het Kulturhus een expositie van VHBK-leden te zien, met als thema "ledenpop". Alle deelnemende leden hebben een ledenpop ter beschikking gekregen en hebben daar elk op zijn of haar eigen wijze een creatieve invulling aan gegeven. Getoond worden bewerkingen en uitwerkingen van ledenpoppen zowel twee- als driedimensionaal.

Beide exposities lopen nog tot en met 30 november en zijn gratis toegankelijk op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Meer berichten