Foto:

Gouden bekroning speculaas harten Bakkerij Voortman

RIJSSEN - Het speculaas hart van Bakkerij Voortman in Rijssen is door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen bekroond met goud.

Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten.

Bakkerij Voortman mag de titel de komende zes maanden voeren voor het speculaas hart.

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een gouden bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal vijf gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op drie onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud.

De speculaas harten zijn een echt seizoenartikel dat veel rond Sint verkocht wordt. Lekker voor bij de koffie, als traktatie of als relatiegeschenk. Ze zijn tot half december verkrijgbaar in verschillende formaten.

Het speculaas hart van Bakkerij Voortman en andere met goud bekroonde producten zijn voor de consument herkenbaar door de gouden zegel. Alle producten die met goud bekroond worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl

Het Nederlands Bakkerij Centrum

Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.

Meer berichten