Jubileumconcert popkoor Amazing

Holten - Popkoor Amazing bestaat 25 jaar en dat werd vrijdagavond 8 november gevierd in de Kandelaar in Holten.

Het werd een gevarieerd concert met musical- en filmnummers De leeuwen en de non bij de ingang symboliseerden liederen die ten gehore werden gebracht uit The Lion King en Sister Act.

Door een zwart gordijn met twee picolo's liep men de zaal binnen met led-verlichting langs de vloer en filmposters aan de muren.

Dirgent Marion Mulders heeft bijna alle arrangementen zelfgemaakt en zweepte het koor op met haar enthousiasme. Het startlied 'Brand New Day'bleek een mooie opening waarbij naast pianist Dries Banierink ook twee trompettisten meebliezen.

De meiden van dansgroep Bato uit Holten dansten vrij door de zaal bij Adiemus van Karl Jenkins en als leeuwinnen bij the Lioness Hunt. Als publiek kwam je oren en ogen te kort waar je moest kijken. Bij deze zelfde nummers liet de jongerenslagwerkgroep van de Holtense Muziek Vereniging zich erg goed horen, het konk heel treffend bij deze songs.

Een danspaar van dansschool Reijnders danste de tango. Zij werd begeleid door het koor en een orkestje van enkele koorleden én de dirigent. Marion Mulders speelde hier viool bij, evenals bij het ontroerende nummer 'Fly with me.'

Onder deskundige leiding van dirigent Mulders werd het koor naar een grote hoogte gebracht. Zij wist de zaal zo ver te krijgen mee te zingen met "let the sun shine in." Terwijl Amazing een tegenstem zong. Het enthousiasme van dirigent en koor spatte ervan af!

Meer berichten